Nažalost po Demiana Maiu, revanš Woodley i Thompsona izgleda kao jedina poštena opcija!

UFCIZDVOJENA VIJEST 14.11.2016 20:00h Autor:

Woodley vs. Thompson

Tyron Woodley i Stephen Thompson odradili su fenomenalnu borbu za naslov UFC prvaka velter kategorije, no ona nije donijela pobjednika. U tom slučaju Woodleyu ostaje pojas, no Thompson bi trebao dobiti novu priliku.

Iako se prvak UFC-ove velter kategorije nije promijenio, de facto ne možemo reći kako je Tyron Woodley obranio naslov. Stephen Thompson u toj borbi nije poražen, odnosno izazivač nije “riješen”. Po svemu sudeći bi to trebalo značiti da bi trebao biti odrađen revanš ove borbe. Nažalost, to će staviti velter kategoriju u male probleme.

To da je potrebno ovo sve ponoviti je odmah nakon borbe rekao Dana White. Pohvalio je oba borca, potvrdio kako je bila riječ o borbi večeri te kako se revanš mora odraditi. Naravno nije objasnio smatra li da se revanš treba odraditi već u idućoj borbi za naslov prvaka do 77 kilograma, no to nekako izgleda kao najbolja opcija.

Idemo pogledati što nas uči povijest. Do sada su tri UFC borbe za naslov završale bez pobjednika. Prvi primjer dolazi iz 1995. godine, kad su se za naslov UFC Superfight prvaka borili Ken Shamrock i njegov timski kolega Oleg Taktarov. Bila je to jedna bizarna situacija gdje je Shamrock dominirao 30 minuta te tri minuta produžetka, nakon čega je borba ostala bez pobjednika jer nije bilo sudaca pokraj kaveza. Nažalost, njihov revanš nije održan baš zbog prijateljskih odnosa. Drugi primjer dolazi osam godina kasnije, s UFC 41 eventa. Svoju drugu borbu su tada, za prvaka lake kategorije, odradili B.J. Penn i Caol Uno. Nije bilo pobjednika, a kad se već pripremao revanš je Penn odustao od toga i napao naslov u velteru kojeg je osvojio. Treći primjer također dolazi iz lake kategorije. Prvog dana 2011. godine su bez pobjednika borbu odradili Frankie Edgar i Gray Maynard, a devet mjeseci kasnije je Edgar slavio u revanšu.

U slučaju ovog revanša najviše gubi Demian Maia, kojem preostaje čekanje ili borba u međuvremenu. Ukoliko bude čekao, idući bi borbu mogao imati tek na ljeto iduće godine, što je za jednog 39-godišnjaka podosta duga pauza. Što se tiče borbe, Maia je unutar niza od šest pobjeda i preostaje ili da mu daju nešto “u prolazu” ili da se protiv nekoga bori za poziciju prvog izazivača. Trenutno takvog imena nema na radaru, ali to bi mogao biti Donald Cerrone, ukoliko savlada Matta Browna na UFC 206 ili čak bivši prvak Robbie Lawler, koji je i dalje na prvom mjestu ljestvice izazivača.

Postoji mogućnost i da se tu umiješa Conor McGregor, s napadom na treći pojas, no nekako prevladava osjećaj da će za ispunjavanje te ambicije pričekati da pojas bude u vlasništvu nekoga tko mu stilski više odgovara od puno snažnijeg i krupnijeg Woodleya. Conor će već osjetiti kada je vrijeme za uspjeh koji izgleda nevjerojatno. Ako netko sumnja da bi mogao odmah dobiti napad na pojas neka odmah prestane. Conor će od UFC-a dobiti što god poželi i kad god poželi.

Dakle, preostaje nam ponovni pokušaj protiv kojega će zapravo rijetko koji pravi MMA fan imati nešto protiv. Woodley je ovom borbom dobio simpatije fanova koje su mu toliko bile potrebne i dokazao je da nije slučajni prvak. Thompson se borio hrabro, izdržao je nevjerojatno te je legitimno dobio tri runde borbe. I kao što smo naveli, on u borbi za naslov prvaka nije poražen.

Dakle, sorry Maia, ali prvo moramo pogledati revanš!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI