Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Natea Diaza ne zanimaju Khabib i Conor: “Jedan je već dobio šamar, a drugi je gubitnik” | Fight Site

Natea Diaza ne zanimaju Khabib i Conor: “Jedan je već dobio šamar, a drugi je gubitnik”

UFCIZDVOJENA VIJEST 04.06.2019 10:53h Autor:

Nate Diaz

Nate Diaz gostovao je u showu Ariela Helwanija, gdje je iznio nekoliko zanimljiva razmišljanja, ali i planova za svoju karijeru. Najavio je i borbu protiv Anthonya Pettisa, koju će odraditi 17. kolovoza na UFC 241.

34-godišnji Nate Diaz napokon bi se trebao vratiti, a prema onome što je rekao u showu Ariela Helwanija na ESPN televiziji, čini se kako je poprilično motiviran po pitanju toga. Strah od novog odustajanja uvijek postoji, jer ipak je to Nate, no poslušati ga je svakako bilo pozitivno iskustvo. Nakon toga je lako shvatiti zašto on nedostaje UFC-u i sjajno je što se vraća. Ipak, ono što je sigurno je da se više nema namjeru vraćati lakoj kategoriji, u kojoj je ostvario svoje do sada najbolje rezultate.

“Gotov sam s lakom kategorijom. To je moja prošlost, sad je vrijeme za borbe u meni puno komfornijim kategorijama. Nema tamo više ništa za mene, odradio sam sve što sam trebao. Osjećam se kao da sam kralj te divizije, a tamo ni nema poštovanja prema meni. Tako da nema smisla više svoje vrijeme trošiti na to”, iznio je svoj stav Natea, koji je posljednjih mjeseci vrijeme provodio u Los Angelesu. Tamo je postao jedno od zaštitnih lica industrije medicinske marihuane. No, cijelo vrijeme bio je u treningu i sad nastavlja s istim po povratku u Stockton.

Upitan je gleda li prema potencijalnoj borbi protiv Khabiba Nurmagomedova, koja bi fanovima svakako bila zanimljiva, posebno ako je Khabib spreman otići u velter kategoriju. Nate se prisjetio njihovog susreta iz 2015. godine, koji mu je zapravo razlog zbog čega oko te borbe baš i ne bio zagrijan.

“On je već dobio šamarčinu, a Conora sam pobijedio prije nego on, još lakše i brže. On je sad faca, ali ne moram se boriti protiv njega jer pobjedu u toj borbi već imam. Neka se nastavi sakrivati i neka dalje glumi prvaka, skromnog Khabiba. Meni to ne može prodati, ja ne moram nikoga loviti. Razlog zašto je dobio šamar je to što nije bio niti malo skroman, pokazao se drugačiji. Sjedio je tamo sa svojim prijateljima i pokušavao dogovoriti borbu protiv mene, ismijavao me. Onda sam mu rekao ono što ga je išlo i ošamario ga, sad je obilježen za cijeli život. Bilo smo samo Kron Gracie i ja, njih je bilo 15, a nitko nije ništa poduzeo. Svi su se uplašili i pokazali kakvi su”, ispričao je.

Naravno, uvijek je zanimljiva i i opcija treće borbe protiv Conora McGregora, no čini kako ga niti to trenutno ne zanima. Unatoč tome što nije zadovoljan ishodom njihove druge borbe.

“Mogu prihvatiti da drugu borbu protiv njega nisam pobijedio. No, nikako ne mogu prihvatiti poraz, ja nisam nikako izgubio tu borbu”, rekao je Nate, a onda je dodao: “Ne zanima me treća borba, želim pobjednike. Nije mi cilj boriti se protiv tipa koji je u prošlom nastupu dobio batina.”

Tako će se 17. kolovoza boriti protiv Anthonya Pettisa. Trebala bi to biti vrlo uzbudljiva borba, a zanimljivo je kako je dogovorena tek sad, iako se kroz prošlost više puta govorilo o njoj, posebno jer Nate i Anthony nisu uvijek bili “na istoj valnoj duljini”. Ipak, trenutno kod Natea postoji samo poštovanje, zadovoljan je izborom protivnika i onime što njihova borba može pružiti.

“Respektiram Pettisa, njegov talent i ono što je napravio do sada. Naša borba je ono što je potrebno jer ova cijela igra je postala dosadna. Vratio sam se da donesem barem malo uzbuđenja. Borba će fanovima biti zanimljiva i zabavna, to mogu jamčiti.”

Diaz i Pettis trebali bi tako biti sunaslovna borba priredbi koju predvodi revanš Daniela Cormiera i Stipe Miočića. Diaz će tamo biti na domaćem terenu, budući da je mjesto održavanja kalifornijski Anaheim.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI