Nate Marquardt se umirovio jer ga je “Bog zvao” da se posveti misionarstvu

UFC 14.01.2018 18:02h Autor:

Nate Marquardt

Nate Marquardt je objasnio zašto je nakon 18 godina odlučio završiti svoju MMA karijeru, a jedan od glavnih razloga bila je želja da postane kršćanski misionar.

38-godišnji veteran UFC-ove srednje kategorije i bivši velter prvak Strikeforcea nije bio zadovoljan rezultatima u posljednjih nekoliko borbi i budući da se već upisao u sjemenište odlučio se posvetiti svom novom životnom pozivu.

“Mislim da je jednostavno došlo vrijeme. Razmišljao sam o mirovini već neko vrijeme. Želim se baviti misijskim radom još od 2013. kada sam postao kršćanin i ove jeseni sam se upisao u sjemenište. Završio sam jedan semestar u sjemeništu, a stvar je i u tome kako se sve poklopilo; rezultati u nedavnim borbama, a također sam i operirao nos pa je i to malo utjecalo na moju odluku. Shvatio sam da je sada dobar trenutak da se usredotočim na obrazovanje u sjemeništu i svoje sportsko misionarstvo, rekao je Marquard za MMA Fighting.”

Osim plana da postane misionar, Marquard se prošle godine počeo baviti sportskim misionarstvom i besplatno podučava jiu-jitsu. No Marquartd priznaje kako bi karijeru nastavio da u zadnjih nekoliko nastupia nije upisao poraze.

“S obzirom na posljednje tri borbe, a osobito zadnje dvije, stvarno mislim da sam pobijedio u tim borbama. Bilo mi je čudno da imam tri poraza u nizu, a svi su bili tijesne odluke koje jednostavno nisu otišle u moju korist. Zaista vjerujem da sam u borbi s Belfortom, pa čak i protiv Ferreire, dobio dvije od tri runde. Da sam pobijedio u tim borbama nastavio bih se boriti. Ali činjenica da se ovako dogodilo, mislim da me Bog zvao na taj način i usmjerio da se u potpunosti posvetim sjemeništu i svom misijskom radu.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI