Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Nate Marquardt: Povratkom u srednju kategoriju sam se vratio u normalu | Fight Site

Nate Marquardt: Povratkom u srednju kategoriju sam se vratio u normalu

UFCIZDVOJENA VIJEST 01.01.2015 16:53h Autor:

Nate Marquardt

Jedan od najiskusnijih boraca unutar UFC-a sigurno je Nate Marquardt, koji je u subotu nastupa protiv Brada Tavaresa. Ovaj veteran je siguran kako proživljava novu mladost, koju je doživio povratkom u srednju kategoriju, u kojoj je i ostvario najveće uspjehe svoje dugogodišnje karijere.

Pancrase prvak u srednjoj kategoriji, bivši izazivač u UFC-ovoj srednjoj kategoriji i pretposljednji Strikeforce prvak u velter kategoriji. To su tri najveća uspjeha u karijeri Natea Marquardta (33-13-2, 11-6 u UFC-u), borca koji se 2013. vratio u UFC, no ključni trenutak dogodio se prošle godine. Vratio se u srednju kategoriju, u kojoj je nastupao većinu karijere te je savladao Jamesa Te Hunu na njegovom domaćem terenu, prekinuvši seriju od tri poraza, koja ga je gotovo koštala ugovora s UFC-om.

"U velter kategoriji sam savladao Tyrona Woodleya, no onda sam spojio tri poraza. Vidio sam da više nisam sposoban nastupati u toj kategoriji, da mi skidanje kilograma stvara sve više problema i da se nisam dovoljno brzo oporavljao od cijelog procesa. Također, to je utjecalo na moj trening. Za borbu protiv Te Hune sam se osjećao jako dobro i već prije samog nastupa sam vidio da sam napravio pravi potez. Osjećao sam se kao da sam se tek tad vratio u normalno stanje", rekao je Marquardt za UFC.com. U velter kategoriji je debitirao i osvojio naslov, no odmah ga izgubio, a nakon toga izgubio je i dvije UFC borbe, prije nego se odlučio vratiti svojoj prirodnoj kategoriji.

Sad mu slijedi borba protiv Brada Tavaresa, na UFC 182 eventu u subotu. Tavares je unutar negativne serije te je u sličnoj situaciji u kakvoj je Marquardt bio prije borbe s Te Hunom. Nate za svog protivnika ima samo riječi hvale: "Znam da je snažan i težak protivnik jer sam gledao borbu protiv Yoela Romera. Impresionirala su me obojica. Posebno me oduševilo Bradovo hrvanje, jer svi znamo kakva je Romero klasa, a on mu je savršeno parirao i uspio zaustaviti veliki broj rušenja. Istina, dosta je puta bio srušen, no isto tako se i brzo ustajao. Borac je koji ne pristaje na pozicije i uvijek traži raznolikost. Brz je i dobro udara. Sjajno je imati borbu protiv takvog mladog momka punog potencijala. Jedan je od mlađe garde, ima vrlo dobar skor, a većinu borbi je odradio u UFC-u."

Marquardt ne žali za puno stvari u svojoj karijeri, no nečega se ipak prisjetio. "Kad sam tek počeo trenirati i boriti se nije bilo vremenskih ograničenja, nije bilo težinskih skupina. Cilj je bio boriti se i završiti protivnika. Na to sam navikao i predugo sam ostao u tome. Previše sam borbi izgubio jer sam gledao kako završiti protivnika, a ne kako doći do pobjede. Sad je to drugačije, sad se znam taktički postaviti i odraditi ono što je potrebno da bi na kraju moja ruka bila u zraku", prokomentirao je ovaj 35-godišnjak, koji je svoju prvu profesionalnu borbu odradio davne 1999. godine.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI