Nate Diaz poručio USADA-i da kod njega više nisu dobrodošli

UFCIZDVOJENA VIJEST 29.12.2018 19:38h Autor:

Nate Diaz

Najnoviji doping skandal Jona Jonesa vezan uz njegov nastup na UFC- u 232 razbjesnio je mnoge bore pa tako i popularnog Natea Diaza koji je sada dao do znanja da više ne planira sudjelovati u UFC-ovom antidoping programu.

Američka antidopinška agencija USADA posljednjih nekoliko godina provodi testiranje na doping za UFC te imaju ovlasti pojaviti se u bilo koje vrijeme i na bilo kojoj lokaciji bez prethodne najave i od boraca prikupiti uzorak za testiranje.

Ovakva politika ide na živce mnogim borcima, a nakon Jonesovog skandala u kojem se poslovanje USADA-e pokazalo dvoličnim i u najmanju ruku sumnjivim Diaz je odlučio da s njima više ne želi surađivati.

Borac iz Stocktona putem Twitera je USADA-i poručio da kod njega više ne mogu doći što znači da agenciju više ne planira obavještavati o svom trenutačnom boravištu niti im davati uzorke. No još važnije, Diaz implicitno poručuje da se više neće boriti u UFC-u, jer biti član njihvog “rostera” znači podvrgnuti se i USADA- inom testiranju.

Podsjećamo, borilačka zajednica USADA-i zamjera što ne želi kazniti Jona Jonesa unatoč njegovom pozitivnom doping testu od 9. prosinca te nema ništa protiv njegovog nastupa na UFC-u 232. USADA je objasnila da vjeruje kako se radi o ostacima iste supstance na koju je Jones bio pozitivan u ljeto 2017. za što su ga već kaznili suspenzijom iako za to nemaju apsolutno nikakve dokaze.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI