Nate Diaz izašao iz bratove sjene, White kaže da je nezaustavljiv!

UFC 25.09.2011 11:35h Autor:

Nate Diaz

Nate Diaz se barem za sada neće vraćati u velter kategoriju. Njegovi planovi ne čude s obzirom na to što je noćas pokazao protiv Takanorija Gomija.

Ne samo da je potpuno uništio japansku zvijezdu u stojci, nego ga je doslovce posramio na parteru sjajnim završetkom i armbarom koji mu je donio i bonus za najbolje prisiljavanje na predaju večeri.

“Mnogi borci koje sam pobjeđivao u lakoj kategoriji su sada kandidati za naslov. Melvin Guillard bi trebao dobiti šansu za pojas, a i Guida je tu negdje. Mislim da sam dobro prebio Guidu. Ne mogu ostati u velteru jer su svi borci koje sam pobjeđivao u kategoriji ispod”, objašnjava svoju logiku Diaz.

U svakom slučaju, Nate je na UFC-u 135 izgledao puno bolje nego u prošlom dvoboju protiv Roryja MacDonalda ili Dong Hyun Kima. O Gomiju ima samo riječi hvale.

“On je legenda. Napravio je mnogo dobrih stvari za ovaj sport. Borio sam se s njim zato što sam morao. Iako je izgubio od nekoliko boraca u UFC-u, zapravo je napravio mnogo više od njih u svojoj karijeri. Čast je boriti se protiv tako dostojnog protivnika. On je jedan od onih kojima sam se divio i kojima se još uvijek divim. Odradio sam pametno ovaj meč jer se radi o borcu koji će te inače nokautirati”, smatra Nate Diaz i objašnjava svoj pakleni plan koji se itekako isplatio.

“Opasan je i može svakoga nokautirati. No, radi se o divljem borcu i znao sam da se moram postaviti pametno i boriti mudrije od njega. Birao sam udarce, radio prave stvari. Zbrojeno, išao sam na sigurno.”

Dana White se ne slaže. Dapače, impresioniran je s onime što je pokazao Diaz.

“Ako je ovo bilo igranje na sigurno, onda ne mogu dočekati mečeve kada bude išao na sve ili ništa. Od početka dvoboja je krenuo žestoko i ispaljivao jedan udarac za drugim. Mislim da nikada nije izgledao bolje u UFC-u. Izgledao je nezaustavljivo”, zaključuje White.

Za sada se ne zna kakva je sudbina Gomija koji, od kada je stigao u američku promociju, ima samo jednu pobjedu i već tri poraza.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI