Nastupio u ponajboljoj borbi godine, pa ostao bez bonusa jer je pao vagu! (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 19.11.2017 10:12h Autor:

Damien Brown i Frank Camacho

Podijeljeni su bonusi nakon UFC Fight Nighta 121, no samo će tri od četiri dobitnika kući otići s 50.000 dolara bonusa. Naime, Frank Camacho je nastupio i pobijedio u jednoj od najboljih borbi ove godine, no oduzimanje financijskog bonusa mu je kazna za pad na vaganju.

Borac s Marijanskog otočja je u petak imao čak dva kilograma više nego što je dozvoljena granica lake kategorije, a u borbi protiv Demiana Browna se vidjela njegova prednost u veličini. Australac je na to pokušao odgovoriti pozivanjem na brawl, što je Camacho prihvatio te su njih dvojica tako pružili spektakularnu borbu, s deset fantastičnih minuta te posljednjih pet neopisivih briljantnih minuta. Nije bilo upitno hoće li osvojiti bonus za borbu večeri, no nije se niti očekivala ovakva kazna za Camacha, podosta teška financijska kazna. Zapravo, ovo je upozorenje borcima i pravljenja primjera na Camachu. UFC kao da mu je rekao: “Mogao si zaraditi 50.000 dodatnih dolara, no sad ih nećeš dobiti jer si bio neodgovoran. Nema sumnje kako će ubuduće Camacho pripaziti oko ovakvih stvari.

Što se tiče bonusa za izvedbu večeri, oni pripadaju Tai Tuivasi i Niku Lentzu. Lentz je još jednom pokazao koliko mu malo treba da uhvatiti čvrstu giljotinu, koja mu je još jednom donijela pobjedu, ali i 50.000 dolara. Iskoristio je pogrešku Willa Brooksa, koji je do tada dominirao te ga ugušio. Bonus odlazi i australskom teškaškom debitatnu, borcu koji je postao konkurencija Derricku Lewisu za najkrumpijeg borca promocije. To je Tai Tuivasa koji je prvo low kickom prizemljio Rashada Coultra, a onda sačekao da se ovaj ustane, da bio ga pogodio koljenom u bradu i time nokautira. Australci su prezentirali jako zanimljivo teškaško ime.

Objavu dijeli Allen Grayam (@fightclipfilms)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI