Napokon stigle brojke PPV prodaje za UFC 226 – i nisu dobre…

UFCIZDVOJENA VIJEST 27.07.2018 21:14h Autor:

Miočić vs. Cormier

Nekoliko američkih medija je donijelo rezultate prodaje posljednje UFC-ove PPV priredbe – UFC-a 226, koji su početkom srpnja predvodili Daniel Cormier i Stipe Miočić mečem za titulu UFC prvaka u teškoj kategoriji.

Iako se još uvijek ne radi o službenim brojevima, izvori koji su objavili neslužbene rezultate su prilično relevantni i do sada su se uvijek pokazali kao pouzdani, pa ne treba sumnjati da će i službene brojke biti upravo ove.

A one su prilično razočaravajuće! Prema otkrivenim brojkama UFC 226, koji je trebao biti najveća poslastica godine, je prodan u tek 380 tisuća primjeraka. To ga stavlja uz bok UFC-u 220, koji smo pratili u siječnju (kao najprodavanije priredbe do sada u 2018.), a koji je također predvodio naš Stipe Miočić. Tada je Miočić rukavice ukrstio s Ngannouom, a sada s Cormierom.

UFC može žaliti za otkazivanjem meča između Maxa Hollowaya i Briana Ortege, što je zasigurno ostavilo traga na ukupnim brojkama prodaje, no teško je procijeniti koliko točno.

Analitičari procjenjuju da bi i s tim mečem za pojas prvaka, UFC 226 teško prešao brojku od pola milijuna.

Ovo je samo nastavak katastrofalnih poslovnih brojki za elitnu svjetsku MMA promociju i nastavak strmoglavog pada.

Što god UFC pokušao, čini se da ne uspijeva. Pa čak niti meč “prvaka protiv prvaka” u dvije najteže divizije. No, ipak valja naglasiti da je dva najbolja rezultata do sada ostvario Stipe Miočića, a ne netko drugi iz bogatog UFC-ovog rostera. Koliko god UFC smatrao da je Stipe nepopularan i da  nije “materijal  za uspješnog šampiona”.

Ovakve loše brojke su melem  za uši Brocka Lesnara, Conora McGregora ili Jona Jonesa. Dojam je da samo ova trojka može prodati više od milijun PPV prijenosa. Nešto što se u ovom trenutku za UFC čini poput znanstvene fantastike.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI