Napokon poznati svi borci nove Ultimate Fighter sezone i roster je prepun poznatih lica (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 16.02.2017 01:41h Autor:

Joe Stevenson i Mirko Filipović

U javnost je izašao popis sudionika 25. sezone Ultimate Fightera, koja se upravo snima, a većina imena bila su na dosadašnjim neslužbenim popisima. No, ukupan broj boraca je manji nego na njima, odnosno u showu je 14 sudionika, koji će se natjecati u velter kategoriji.

To bi bio znak da se Ultimate Fighter vratio na stari format, gdje u četvrtfinale prolazi sedam pobjednika borbi prvog kruga te jedan “lucky loser”, kojeg odaberu Dana White, treneri i produkcija. Treneri u ovoj sezoni su Cody Garbrandt i TJ Dillashaw, koji će se nakon emitiranja sezone boriti za prvaka bantam kategorije.

No, ono što je posebno zanimljivo kod ove sezone je činjenica da su svi sudionici već jednom bili dio Ultimate Fightera, a većina njih je oprobala svoje vještine i u UFC-u. Jedan borac čak je još uvijek član UFC-a, a to je James Krause, borac koji je slavio u četiri od svojih sedam UFC nastupa te trenutno ima dvije pobjede u nizu. Zanimljivo, Krause se po još nečemu razlikuje od ostalih sudionika, a to je činjenica da on nije bio stanovnik TUF kuće. Naime, Krause je ispao u preliminarnim borbama 15. sezone, kada je bolji od njega bio Justin Lawrence, kasnije prvi pick vjerojatno najkvalitetnije TUF sezone ikad.

Među sudionicima se nalaze i dva bivša pobjednika showa. Svakako je najzanimljivije ime Joe Stevenson. Popularni “Daddy” je bio pobjednik druge sezone showa, a svoju posljednju borbu u UFC-u odradio je 2011. godine. Profesionalni MMA borac je od svoje 16. godine, a danas 34-godišnji Stevenson je u UFC-u ostvario po osam pobjeda i poraza. Umirovio se 2012. godine, da bi tri godine kasnije ipak ponovno navukao male rukavice. Drugi bivši laureat je Eddie Gordon, koji je slavio u TUF-u 19. Ipak, otkaz iz UFC-a dobio je nakon tri poraza u nizu, da bi prošlog ljeta uspješno apsolvirao prvu borbu nakon više od godinu dana.

Dio rostera biti će i brat Bellatorovog prvaka Douglasa Lime, Dhiego Lima, također dio 19. sezone i finalist iste sezone, gdje je bolji od njega bio Gordon, a iz iste sezone dolazi i Hector Urbina. Tu je Hayder Hassan, najbolji ATT borac iz sezone gdje su se on i njegovi kolege borili protiv Blackzilliansa, a ponovno ćemo vidjeti bivšeg RFA prvaka i člana rostera 17. sezone, Gilberta Smitha. Tu je i iskusni Kanađanin Seth Baczynski, koji će također dobiti priliku vratiti se u UFC, kao i Ramsey Nijem, finalist 13. sezone, iz koje također dolazi i Justin Edwards.

Dva borca dobit će ponovno priliku nakon 22. sezone, a to su Mehdi Bagdad, čija je UFC epizoda završila s dva poraza te Tom Gallicchio, koji nije dobio priliku zakoračiti u oktogon.

Ono što će posebno biti zanimljivo fanovima su dva borca koje fanovi showa pamte po nekim drugim stvari, više nego po borbama. Iz 16. sezone tako dolazi Julian “Let me Bang, bro” Lane, kojeg nije mogao zaboravio onaj tko je pratio istu sezonu te Jesse Taylor iz sedme sezone. Taylor je zapravo najčudnija priča u povijesti cijelog showa. On je došao do finala sedme sezone, da bi nakon završetka snimanja ostao još se jednu noć provesti u Las Vegasu i proslaviti uspjeh. Taylor je tada napravio nekoliki incidenata te je Dana White, motiviran video dokazima, odlučio Taylora ukloniti iz finalne borbe te on nije niti jednom dobio priliku boriti se u UFC-u. Devet godina kasnije, dobio je priliku za iskupljenje.

TUF 25: Redemption – sudionici

 • Seth Baczynski – 20-14, 35 godina
 • Julian Lane – 11-6, 29 godina
 • Mehdi Baghdad – 11-5, 31 godina
 • Dhiego Lima – 12-5, 28 godina
 • Justin Edwards – 9-5, 34 godine
 • Ramsey Nijem – 9-6, 28 godina
 • Tom Gallicchio – 19-9, 30 godina
 • Gilbert Smith – 12-6, 35 godina
 • Eddie Gordon – 8-4, 33 godine
 • Joe Stevenson – 33-16, 34 godine
 • Hayder Hassan – 6-3, 34 godine
 • Jesse Taylor – 30-15, 34 godine
 • James Krause – 23-7, 30 godina
 • Hector Urbina – 17-10, 29 godina

Ispod teksta se možete prisjetiti legendarnog “Let Me Bang Bro”, kao i jedne od dogodovština legendardnog Jessea Taylora.


PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI