Najugledniji svjetski MMA analitičar “pokopao” Ngannoua: Stipe je svjetlosnim godinama ispred, ne razumijem “hype” (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 17.01.2018 12:00h Autor:

Miočić vs. Ngannou (Instagram)

Pred nama je napokon odlična tehničko-taktička analiza borbe Stipe Miočića i Francisa Ngannou u popularnoj emisiji “Inside The Octagon”, koju za elitnu svjetsku MMA promociju uvijek odrađuju Dan Hardy i John Gooden.

Njihove analize se smatraju ponajboljima u čitavom MMA eteru, a ovog puta su još više pažnje posvetili svim detaljima jer već dugo nije bilo ovako intrigantne borbe u teškoj kategoriji UFC-a.

Hardy i Gooden prošli su detaljno analizirali prednosti i mane svakog od boraca. Također su “proroštali” kroz njihov borilački put; od debija za elitnu promociju pa do posljednjih impresivnih pobjeda koje su ostvarili i koje su ih i gurnule na ovako visoke pozicije.

Ono što odmah valja istaknuti jest da ugledni Hardy tipuje na Stipu Miočića. To je želio naglasiti odmah na početku emisije jer, kako i sam kaže, “šokiran je tretmanom koji Stipe kao prvak dobiva i potcjenjivanjem koji uživa”.

“Ali svi su previše entuzijastični oko Ngnanoua i svi zaboravljaju što je Stipe Miočić kao prvak već napravio. Ja ću u svojoj analizi malo naginjati prvaku jer smatram da ga se mora uvažavati u njegovoj poziciji. Ono što jednostavno ne mogu vjerovati jest kako ga se potcjenjuje u odnosu na ono gdje je i što je napravio”, čudi se Hardy koji je gotovo u svim segmentima prednost dao američko-hrvatskom borcu ustvrdivši da ovaj ima puno više oružja nego Ngannou, koji se mora oslanjati isključivo na svoje fizičke atibute.

“Postoji ograoman hype oko Nannoua, s pravom jer je zastrašujuć. Samo je nebo limit kada govorimo o njegovim potencijalima. Ali ja sam analitičar i moram se voditi onime što sam već vidio. Ako pogledamo da je Ngannouv postotak nokauta 64 posto, a Stipin 76 posto, ne samo da je to više impresivno u odnosu na Ngannoua, nego je on nokautirao 13 od 17 protivnika, a Ngnanou 7 od 11”, objašnjava Hardy i dodaje da se Stipe već susreo s najtežom konkurencijom, najvećim nokauterima i sve ih je uspio svladati.

Dvojac se slaže da se Ngnanou mora osloniti na jedan udarac, dok Stipe ima mnogo oružja koje može koristiti u ovom meču s obzirom na prošlost u hrvanju, te sjajan boksački “background”. Osim toga, Miočić je bio testiran u mečevima na pet rundi, a Ngannou se, kako je Hardy primjetio, umara već nakon prve.

Hardy gotovo ismijao teoriju da je Ngannou najjači udarač na svijetu

Govoreći o epitetu “najjačeg udarača na svijetu” koji UFC pripisuje Ngannuu, Hardy je tu teoriju na kulturan način potpuno diskreditirao…

“Ne možemo poreći njegovu snagu, ali moram reći nešto o tom svom testiranju koje se radi na Performance Institutu, a posebno ovom testiranju snage udarca.  Kao prvo, tu nema nikakvih varijabli, to je stacionarna meta i on se može namjestiti kako god hoće. Ništa mu ne vraća udarac i smeta ga prilikom izvođenja udaraca, tako da nedostaju ti neki faktori i varijable. Kao drugo, radi se o vrlo mladom Institutu, Nganou je srušio rekord Tyronea Sponga, a radi se o znatno manjem čovjeku od ovog dvojca. Mene zanima koga su još testirali… hajdemo gurnuti tamo Marka Hunta, idemo vidjeti koliko jako može JDS udariti, možda bi i Stipe srušio rekord Ngannoua. Ne znamo za sada jer je sve jako novo. Ono što znamo jest da je Ngannou savršen zamorac za testiranje te nove opreme”, smatra Hardy.

Stipe je svjetlosnim godinama ispred Ngannoua”

Na kraju analize Hardy je sve zborjio i dao prednost Stipi. Čak i u slučaju da Miočić izgubi, on ne bi bio uvjeren da je Ngannou bolji borac.

“Ali ako Ngnanou ne može odraditi 10 minuta, on nikada neće biti istinski prvak. Ali to još ne znamo. Sa Stipom to znamo, znamo da se može boriti i 5 rundi, ali i da može nokautirati ljude u prvoj rundi. Čak i ako Ngannou uhvati Stipu nekim udarcem, i dalje ću morati vidjeti više od Ngannoua prije nego što mogu reći da je to idelan MMA borac. Na kraju dana, ipak se sve svodi na tehinku. Ona je ta koja plaća račune kako je moj trener rekao. A Stipe Miočić je svjetlosnim godinama ispred Ngannoua kada govorimo o tehnici. Ngannouu šansu daje ta nevjerojatna fizička snaga”, zaključuje Hardy.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI