Napokon izašlo na vidjelo: Shields morao priznati zašto je 2012. pao na doping testu!

UFCIZDVOJENA VIJEST 13.01.2015 09:19h Autor:

Jake Shields

Napokon je izašlo na vidjelo da je donedavni UFC-ovac Jake Shields 2012. pao na doping testu, a da su uzrok bili dijuretici. Različito zakonodavstvo u različitim američkim državama je zapravo razlog zbog koje do sada nismo saznali koji je bio uzrok njegove suspenzije nakon UFC-a 150 i dvoboja protiv Eda Hermana. Naime, u nekim državama poput Colorada, Atletske Komisije ne smiju objavljivati pojedinosti rezultata doping testova. U javnost je samo procurila informacija da nije prošao.

No, s obzirom da Shieldsa uskoro čeka nastup na WSOF-u 17 protiv Briana Fostera, Atletska Komisija Nevade zahtjeva da borci iznad 35 godina odrade saslušanje. Na tom saslušanju održanom u ponedjeljak, jedno od pitanja je bilo vezano uz UFC 150 i sporni doping test iz države Colorado. Shields je bio prisiljen odgovoriti te je otkrio pojedinosti, a novinari su ih prenijeli u svojim medijima.

Amerikanac tvrdi da ne zna previše o tome što je uzeo, a da je dijuretike dobio od "prijatelja drugog prijatelja", te "da nije znao da to nije dopušteno".

"Očito sam učinio grešku i odslužio sam suspeniziju", poručio je Shileds koji je nakon pada na testu dobio 9 mjeseci suspenzije, pobjeda je preinačena u "No contest" te je platio i gotovo 6000 dolara kazne.

"Naučio sam iz svojih grešaka i to definitivno više ne želim proživljavati", zaključio je bivši UFC-ovac.

Komisija je dozvolila Shieldsu nastup naredne subote…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI