Namajunes o borbi s VanZant: Ja sam ispit koji su svi čekali!

UFC 04.11.2015 12:55h Autor:

Rose Namajunes

Rose Namajunes je po svršetku 20. sezone TUF-a prije godinu dana već bila prozvana "novom Rondom Rousey", ali nakon što je tada 22-godišnjakinja izgubila borbu za naslov protiv Carle Esparze ispostavilo se da je sve to bilo previše i prerano za mladu borkinju.

U međuvremenu se pojavila Page VanZant i zauzela potpuno istu ulogu. Namajunes će kao zamjena za Joane Calderwood testirati 21-godišnju VanZant na UFC Fight Night 80 priredbi, 10. prosinca u Las Vegasu. Uloge su se sada zamijenile i mlada Page je pod pritiskom da se dokaže sposobnom protiv jače konkurencije, iako Namajunas ne dijeli to mišljenje.

"Ne znam jesu li naše uloge zamjenjive jer smo potpuno različiti ljudi. Drugačije smo osobe s različitim putevima i iako bi voljela reći da zasigurno postoje sličnosti, da radimo iste pogreške, kao što sam ja recimo bila presamouvjerena i morala sam to naučiti na teži način i vratiti se jača, to je uobičajeni prirodni razvoj mlađeg i nezrelog pojedinca koji se vraća i čini mi se da sam ja na dobrom putu. Istovremeno, mi smo različiti ljudi, tako da je teško uspoređivati naše okolnosti", smatra Namajunes.

Mnogi misle da UFC želi da se VanZant polako razvije i uspinje prema vrhu konkurencije, a ova bi borba sada mogla upućivati i na idućeg izazivača u slamka diviziji, tako da su neki iznenađeni ovim "match upom", ali ne i Namajunas.

"Ne, ja mislim da je to zapravo prirodni razvoj. Je li to sad jedna borba ranije nego što bi nas inače  uparili? Možda, jer nitko nije očekivao da JoJo otkaže, ali mislim da bi nas uparili iza te borbe ili možda nakon još jedne. Tako da ja na nju gledam kao na visoko rangiranog protivnika iako postoji puno kritika koje kažu da se nju razvija polako i postepeno. Ja mislim da je sasvim prirodan put to što smo nas dvije sada uparene."

21- godišnja Page je od dolaska u UFC i samo tri odrađene borbe u organizaciji stekla veliku popularnost, ali i obveze i pritisak koji dolaze s tim. Njena protivnica joj se divi jer je se uspješno nosi sa svim obvezama bez da je pri tom izgublia prirodnu agresivnost i sposobnost svakodnevnog napredovanja.

"Očito to sve nije previše za nju i dobro se nosi s tim. Mislim da su je razvijali pravilnim tempom koji joj je bio potreban i ovo je očito skok u težini konkurencije za nju. Tako da smatram da je ovo ispit koji su svi čekali, pa tako i ona. Ja sam i više nego voljna testirati ju" izjavila je "Thug" Rose.

Bit će to rat dviju mladih talentiranih borkinja koje imaju svijetlu budućnost u UFC-u, a na istoj priredbi će najnovija UFC-ova mlada nada Sage Northcutt odraditi svoju drugu borbu za organizaciju.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI