Nakon velike pobjede na UFC FN 109 Volkan Oezdemir želi Jimia Manuwu

UFCIZDVOJENA VIJEST 29.05.2017 10:34h Autor:

Volkan Oezdemir

Kladionice nisu davale velike šanse Volkanu Oezdemiru pred njegov jučerašnji meč u Stockholmu protiv Mishe Cirkunova. Isto tako u svom UFC debiju je njegov tadašnji protivnik Ovince Saint Preux bio veliki favorit. Turčin je u oba meča dokazao kako kladioničarski koeficijenti nemaju nikakvog utjecaja kada se vrata kaveza zatvore.

Oezdemir (14-1) u nedjelju je prošao kroz svojeg protivnika Cirkunova kao brzi vlak s nevjerojatnim nokautom za 28 sekundi. Kratak udarac iz kontre koji je odsjeo iza Mishinog uha bio je dovoljan da ovog ‘složi na pod’.
Neki smatraju kako se Volkanu posrećilo, na što im nova poluteškaška zvijezda odgovara:

“To je nešto smo nebrojeno puta radili na treningu, pivotiranje i udarac, pivotiranje i udarac. Na taj način sam i završio borbu. Nema tu sreće, pivotirao sam i plasirao precizan udarac.”

Sada, s dvije UFC pobjede iza sebe koje je ostvario protiv TOP 10 boraca i poluteškaškom konkurencijom kojoj fali širine, Oezdemir se s pravom uskoro može nadati meču za pojas.
Na konferenciji za novinare nakon nedjeljne pobjede, Volkan se osvrnuo i na svoj skorašnji status izazivača:

“Znam kako stvari stoje, poznam ovu igru, jako je teška i ne traje dugo. Kada si u kavezu moraš dati sve od sebe i iskoristiti sve što ti se pruža. Nadam se da sam pružio dobru izvedbu danas i da su gledatelji zadovoljni. Želim biti borac koji se najbrže uspeo do trona, onaj koji je najbrže uzeo pojas prvaka. Nadam se da ću to i ostvariti.”

Oezdemir već je bacio oko na sljedećeg protivnika. Nakon jučerašnje pobjede, Volkanov se nišan zaustavio na Jimiu Manuwi, Englezu preciznog udarca i teške ruke. Manuwa već je u planovima za UFC 214 kao moguća zamjena za problematičnog Jonesa. Ukoliko Jones iz nekog razloga neće biti u mogućnosti nastupiti u borbi za pojas protiv aktualnog prvaka Daniela Cormiera tu priliku dobiti će Manuwa.

Ako se uzme u obzir da je Oezdemir pretrpio minimalnu štetu u meču s Cirkunovim, ne bi bilo čudno da ga vidimo uskoro opet u kavezu. Turčin kaže kako postoji mogućnost da izazove Manuwu za meč na UFC-u 214. Razlog zbog kojeg želi ukrstiti rukavice s engleskim borcem je zbog njegovih udaračkih tehnika.

“On je ozbiljan udarač, sada kad se Anthony Johnson umirovio, on ostaje kao najozbiljniji udarač. Ja sam udarač, moramo vidjeti tko je bolji”, zaključuje nova UFC-ova poluteškaška zvijezda.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI