Nakon što je postavio jedan rekord, Holloway želi petu borbu u 2014. godini

UFCIZDVOJENA VIJEST 13.10.2014 18:49h Autor:

Max Holloway

Nakon što je postao najmlađi UFC borac koji je skupio deset nastupa unutar organizacije, Holloway želi nastupiti i peti put unutar 2014. godine. Mjesto, datum i protivnik nisu bitni.

S točno 22 godine i deset mjeseci starosti, Max Holloway (11-3, 7-3 u UFC-u) postao je najmlađi UFC-ov borac koji je došao do deset nastupa unutar organizacije. Ove godine je nastupio četiri puta, svaki put došavši do pobjede prekidom, no to mu još uvijek nije dovoljno.

"Krajem godine idem na odmor, pa ukoliko me UFC želi angažirati prije toga, tu sam. Nije bitno gdje i kada, ako me žele, doći ću. Ako ne, nema me to iduće godine", rekao je momak sa Havaja.

Ukoliko dođe do te borbe te ostvari pobjedu, Holloway bi mogao postati prvi UFC borac u povijesti, otkad je ukinut turnirski način, s pet pobjeda unutar tekuće godine. No, također, ima konkurenciju. Neil Magny je također ostvario četiri pobjede, a 25. listopada ima ugovorenu borbu protiv Williama Macaria. 

Holloway je u ovoj godini došao i do dva bonusa te može biti vrlo sretan i svojom zaradom. Zašto u tome sad malo ne uživa, nego želi još jednu borbu, objasnio je: "Ovo sve se dogodilo naglo, borbe su samo dolazile, no sviđa mi se tako. Ja sam borac, volim se boriti, nekako imam osjećaj da je to moja misija na ovom planetu. Uživam u tome i volim to. Ljudi kažu da je neki savršen život kad nađeš nešto što voliš, a da ne moraš raditi niti jedan dan u životu. Imam osjećaj da sam to postigao, jer radim ono što volim i živim od toga."

Holloway je napokon i u Top 15 UFC-a, gdje je već trebao biti i prije. No, dva poraza prošle godine, iako su došla od Dennisa Bermudeza i Conora McGregora (oba odlukama), malo su s ovog talentiranog borca maknula pažnju javnosti te kod novinara koji rade na službenog UFC poretku.

"Imao sam užasnu prošlu godinu, spojio sam dva poraza i morao sam poraditi na sebe, morao sam nastati novi ja. Bio sam u dvorani, trenirao i razmišljao što trebam napraviti. Sad vidim da sam dobro postupio, radio na pravim stvarima i sve je ispalo jako pozitivno", rekao je na kraju.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI