Nakon što je premlatio Cirkunova, Oezdemir želi Manuwu: “Ajmo riješiti tko je bolji udarač”

UFCIZDVOJENA VIJEST 30.05.2017 10:20h Autor:

Vokan Oezdemir/ Photo: Igor Mićić

Švicarac Volkan Oezdemir je autor jednog od najvećih iznenađenja na proteklog vikenda održanom UFC-u u Stockholmu. Čovjek koji je neadvno kao zamjena u posljednji trenutak “riješio” Ovincea St. Preuxa tu nije stao; u Ericksson Globe Areni je stradao i favorizirani Misha Cirkunov.

Ne samo da je Oezdemir nokautirao svog protivnika, nego je to učinio u 28 sakundi prve runde. S obzirom da je Cirkunova doslovno samo dotaknuo desnom rukom nakon čega je ovaj “pao kao pokošen glavom prema parteru”, ne čudi da je čitava poluteška divizija u strahu. Tko je slijedeći za ovog čovjeka betonskih šaka?

A ako je suditi prema željama Švicarca, to bi bio tamnoputi Jimi Manuwa – još jedan top “contender”.

“Želim se boriti protiv njega zato što je on udarač, a Anthony Johnson je otišao u mirovinu. Očito da je on među potencijalnim protivnicima orijentiran na stand up”, poručuje Oezdemir i dodaje:

“Ja sam također udarač. Želim saznati tko je bolji, pa bi to trebali riješiti. Ako ste gledali njegovu posljednju borbu protiv Coreyja Andersona. Nije žurio, bio je strpljiv, birao je udarce, a onda kada je odlučio napasti, učinio je to sa snažnim udarcima. Vidjet ćemo…”

Prema nekim predviđanjima Manuwa će se spremati za UFC 214 gdje bi se trebali sastati Jon Jones i Daniel Cormier. Naime, UFC ne želi riskirati s problematičnim Jonesom pa su Manuwu angažirali kao potencijalnu zamjenu, čovjeka koji će uskočiti, ako se nešto nepredvidivo dogodi s bivšim prvakom. Oezdemir bi mogao također biti tu negdje pri ruci kao potencijalni protivnik za Manuwu…

“Vidjet ćemo. Ja volim biti jako aktivan borac. Volio bih se boriti još najmanje dva puta ove godine tako da je to mogućnost”, rekao je Švicarac upitan je li nastup 29. srpnja u Anaheimu opcija za njega…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI