Nakon odrađene suspenzije vraća se možda i najbolji ruski teškaš

UFC 24.09.2018 11:19h Autor:

Magomedov vs. da Lima

Za UFC 230 event u Madison Square Gardenu potvrđen je vrlo zanimljiv teškaški okršaj. Promocija je odlučila sučelili povratnika među teškaše, Marcosa Rogeria de Lime te povratnika na roster nakon odrađene suspenzije, Ruslana Magomedova.

Dok se čeka glavna borba eventa koji se u New Yorku održava 3. studenog, UFC je odlučio još malo popuniti “fight card” jednom borbom koja će posebno zanimljiva biti onima koji pomnije prate događanja u teškoj kategoriji. A za samu kategoriju povratka Ruslana Magomedova znači nevjerojatno puno.

U pitanju je teškaš profesionalnog skora 14-1, koji je slavio u sve tri svoje UFC borbe. 2016. godine imao je ugovorenu borbu u Zagrebu protiv Gabriela Gonzage, ali je morao odustati, a onda je ozlijedio i tijekom priprema za borbu protiv Stefana Struvea, koju je trebao odraditi u jesen, da bi 29. listopada pao na nasumičnom doping testu. Supstanca na koju je bio pozitivan bio je ostarine, a suspenzija dvije godine.

Sada se napokon vraća i to odmah na velikom eventu. U pitanju je borac koji svakako ima mjesta u Top 10 poretku teške kategorije. Vrlo brz na nogama, kretanja poput boraca srednje kategorije i jako dobre boksačke tehnike, no bez previše spremnosti preuzimanja rizika, zbog čega nije najbolje sjeo fanovima. Uostalom samo šest pobjeda prekidom u 14 borbi su svakako malo za jednog pripadnika kategorije čiji fanovi preferiraju nokaute i brze završnice. Ukoliko želi brži put prema vrhu, gdje mu je svakako mjesto, morati će nešto promijeniti.

Za povratnički meč ga čeka duel s jednim agresivnim borcem koji ne voli kada borbe traju duže nego što on preferira. U pitanju Marcos Rogerio da Lima (15-5-1, 4-3 UFC), koji se među teškaše vraća nakon četiri godine. UFC debi odradio je u svojoj prirodnoj kategoriji, nakon čega odlazi u poluteškaše, no posljednja dva nastupa nije zadovoljio na vaganju te je prisiljen ponovno postati teškaš. Šest od njegovih sedam UFC borbi završilo je u prvoj rundi, a u cijeloj karijeri je samo dva puta otišao do odluke. I on je imao problema s doping, nakon prošlogodišnjeg pada, no u travnju je oslobođen suspenzije, na onom istom saslušavanju gdje su oslobođeni Junior Dos Santos i Lil’ Nog.

Ovo je 12. borba za ovaj event, no još uvijek nije potvrđena od strane UFC-a. Ipak, dovoljno relevantnih izvora prenijelo je informaciju da možemo zaključiti kako je to samo formalnost. Dakle, čeka se još samo glavna borba ovog bolilačkog spektakla.

View this post on Instagram

. – – – #FightAnnouncement – Ruslan Magomedov x Marcos Rogerio De Lima has been added to the upcoming #UFC230 card on 11/03 – Magomedov (14-1-0) is currently undefeated under the UFC banner, having defeated the trio of Viktor Pesta, Shawn Jordan and Josh Copeland. Magomedov is returning to action for the first time in over three years after being suspended due to a failed drug test. Magomedov has seen his last six fights go the distance and it has been over six years since the fighter got a finish. – De Lima (15-5-1) has rotated wins and losses in his last six UFC bouts, with the fighters latest bout being a loss to Ovince St. Preux at UFC Fight Night 108. De Lima is also returning to action for the first time in over a year, as he was suspended a year for a USADA violation. De Lima has fought a grand total of twenty times as a professional MMA fighter and only two of his bouts have gone the distance. – Source: Fightful | https://bit.ly/2zpGhTh

A post shared by MMA Fight Night Live (@mmafightnightlive) on

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI