Nakon greške Herba Deana, jedna jučerašnja borba dobila novi termin krajem mjeseca

UFC 03.12.2017 14:20h Autor:

Homasi, Dean i Alhassan

UFC 218 event donio je jednu borbu koja je završila u prvoj rundi, ali nakon izuzetno loše odrađenog prekida od strane Herba Deana. UFC je toga svjestan pa je odlučio istu borbu, između Abdula Razaka Alhassana i Sabaha Homasija, “reprizirati” na UFC 219 eventu, krajem ovog mjeseca.

Alhassana i Homasi su publici ponudili četiri i pol minute neprestane akcije, odnosno borci su odlučili otvoreno se potući pa koji prvi padne je poražen. Na kraju je poražen bio Sabah Homasi, no pogreškom suca u kavezu, Herba Deana. Naime, tijekom jedne lude izmjene udaraca, Homasi je odjednom klonuo te se našao na stražnjici, što je Dean presudio kao pad od udarce te je procijenio da Homasi ne može nastaviti borbu. No, bio je krivu.

Na usporenom snimku se vidi da Homasi nije pao od udarca, nego je to bio strateški potez kojim je pokušao izaći iz brawla, u kojem se više nije osjećao ugodno, odnosno počeo je gubiti konce. Bacanjem na pod je imao namjeru odvesti borbu u parter ili čak prije toga uhvatiti nogu svog protivnika. Dean mu to nije dozvolio, odnosno odlučio je prekinuti borbu, iako je Homasi bio potpuno svjestan cijele situacije i bio je spreman nastaviti.

Nije poznato što će komisija napraviti po pitanju ove borbe, odnosno postoji li ikakva šansa da ona bude poništena, no UFC je već napravio potez koji se po njima čini ispravan. NA UFC 219 eventu, koji se održava u Las Vegasu za točno četiri tjedna, još uvijek ima mjesta i ova borba je ponovno ugovorena te će se naći na tom programu. To je sjajna vijest, jer ono što su ponuditi je oduševilo publike te da su nastavili bi možda bila potreba čak i za tri bonusa za borbu večeri. Odlična odluka UFC-a!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI