Najzanimljivije epizode aktualne UFC-ove sapunice

UFCIZDVOJENA VIJEST 21.04.2016 20:15h Autor:

Conor McGregor (Screenshot)

Može li Conor McGregor biti iznad organizacije koja ga je učinila jednim od najbogatijih boraca današnjice? Pitanje je to koje se posljednjih dana povlači po medijima koji pozorno prate najnoviju sapunicu u najpoznatijoj MMA promociji.

McGregor je itekako utjecao na UFC te je u izrazito kratkom razdoblju ostavio značajan utisak i samim time dodatno podigao popularnost same organizacije. Iako ga dio kolega ne podnosi, činjenica je da je Irac probudio niže kategorije i povukao ih iz sjene koju su im stvarale kolege iz viših, fanovima popularnijih kategorija.

Taj isti McGregor je prije nekoliko dana, sa svega 27. godina, najavio odlazak u mirovinu. Zatim ga je UFC uklonio s popisa borbi za UFC 200 i mnogi su to protumačili kao početak rata kojemu se izgleda polako bliži kraj. Nećemo sada previše ulaziti u to tko i zašto će iz njega izaći kao pobjednik, jer jednostavno nitko, osim McGregora i čelnih ljudi UFC-a, nije upoznat s kompletnom pozadinom priče.

Ipak, činjenica je ta da je prvak u perolakoj promijenio mišljenje, dok za UFC možemo reći da je postojao i prije pojave irskog borca, kao i da trenutno na svom rosteru ima nekoliko velikih zvijezda, ali i kandidata koji bi u skoroj budućnosti to mogli i postati te na taj način preuzeti McGregorovu ulogu.

Puno se toga događalo posljednjih dana, stoga smo za sve vas, koji ste možda propustili neki dio ove sapunice, napravili kratki pregled svih zbivanja koja su obilježila ovu priču

McGregorova Twitter objava

Sve je počelo iznenadnom objavom na Twitter profilu, objavom koju su rijetki ozbiljno shvaćali.

Trener potvrđuje priču

John Kavanagh, trener irskog borca, se također oglasio porukom koja je potvrdila McGregorovu priču.

Ekspresno pristižu reakcije boraca, Helwani potvrđuje da se nešto kuha

Nismo dugo čekali na reakcije boraca, neki su i dalje smatrali kako je riječ o neslanoj šali, dok su drugi tražili svoje mjesto na povijesnom eventu. Posebno zanimljiva je bila ona Natea Diaza, a na njega su se nadovezali i drugi borci.

UFC se oglasio i otkazao revanš Diaza i McGregora

Pristigla je i prva reakcija čelnika UFC-a

Razlozi polako isplivavaju na površinu

I dalje se traži izvor nastale situacije, a pojavilo se i nekoliko teorija. Jedna svoj izvor pronalazi u pohlepi irskog borca, postoji i ona Joea Rogana, ali i verzija koja predstavlja McGregorovu stranu priče.

White pokušava zakopati ratnu sjekiru

UFC i dalje drži vrata otvorenima, još je uvijek moguć susret Diaza i McGregora na UFC 200 eventu.

McGregor odbija dati intervju, vrijeme provodi trenirajući na Islandu

Od Irca je gotovo pa nemoguće izvući neku dodatnu informaciju, društvenim mrežama se širi snimka njegovog posljednjeg treninga.

Uloga USADA-e u cijeloj priči

Nešto se pita i Američku antidopinšku agenciju

UFC polako zatvara vrata

Vremena je još malo i UFC polako gubi strpljenje. Sutra nas očekuje press konferencija na kojoj bi mogli saznati više detalja.

Stvar spašava umirovljeni kralj velter kategorije?

Sve je aktualnija priča oko povratka Geogesa St. Pierrea. Upravo se bivši prvak u velteru spominjao kao osoba koja bi mogla uskočiti kao zamjena za Irca te samim time nastupiti u glavnoj borbi spektakularnog eventa, no sve se to zadržalo na glasinama.

McGregor se predomislio

Ništa od mirovine! U dugačkoj i detaljnoj Facebook objavi McGregor je svima objasnio zašto se prije nekoliko dana odlučio na onakav potez, ali i na kraju poručio kako još uvijek ostaje u igri te da je spreman za nastup na UFC-u 200.

Je li se Irac na vrijeme predomislio, a samim time i ponovno aktivirao revanš s Diazom ili će UFC ostati pri svojoj odluci i McGregora naučiti lekciju? Odgovor na ovo pitanje bi trebali saznati na sutrašnjoj konferenciji za medije, a možda već i u satima koji slijede.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI