Najveći honorar u UFC-ovoj povijesti je pet milijuna dolara

UFCIZDVOJENA VIJEST 13.09.2013 08:49h Autor:

UFC

Honorari koji se isplaćuju borcima u UFC-u vrlo često su tema rasprave među fanovima borilačkih sportova, a nerijetko se i sami borci znaju požaliti na svoj status, što pogotovo važi za one koji nisu toliko medijski eksponirani, pa samim time su i slabije praćeni sponzorima.

Predsjednik UFC-a nedavno je putem jedne Googleove usluge razgovarao s fanovima UFC-a, a jedno od pitanja bilo je i o najviše isplaćenom honoraru u povijesti danas nedvojbeno najbolje organizacije u MMA povijesti.

"Jednom smo isplatili borcu za meč pet milijuna dolara, ali bitno je reći da UFC sve do 2007. godine nije bio profitabilan. Boks ipak postoji 100 godina i zbog toga su razvijeniji te se rade veliki eventi odavno. To treba uzeti u obzir, tako da je prilično fascinantno da smo mi to bili u stanju isplatiti", smatra Dana.

Borac početnik za svoj nastup u UFC-u nerijetko dobije svega osam tisuća dolara, a od toga mora pokriti neke svoje određene troškove, kao što su pripreme i treneri, ali i dati postotak menadžeru.

Spomenimo i kako je boksački prvak Floyd Mayweather jr. najplaćeniji profesionalni sportaš na svijetu, a za svoj idući nastup trebao bi dobiti nevjerojatnih 41 milijun dolara.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI