Najveći europski MMA talent šokirao objavom o umirovljenju

UFCIZDVOJENA VIJEST 12.05.2019 21:03h Autor:

Tom Duquesnoy

Europska MMA scena danas je ostala šokirana objavom Toma Duquesnoya. 25-godišnji UFC borac, koji je glasio kao najveći europski potencijal slobodne borbe, odlučio se umiroviti.

Tom Duquesnoy (16-2, 2-1 UFC) pristigao je u najveću svjetsku promociju prije dvije godine, uz pompozne najave. Svoj ogromni talent potvrdio je odmah u prvoj borbi, kad je savladao Patricka Williamsa početkom druge runde. Odmah u idućoj borbi testiran je protiv velikog američkog potencijala, Codya Stamanna i tu borbu gubi podijeljenom odlukom nakon tri runde, da bi u svom posljednjem nastupu savladao Terriona Warea. Bio je to još jedan impresivan nastup i čekala se potvrda iduće borbe, no prošlo je već godinu dana bez ikakvih vijesti o idućim ispitima za ovog francuskog borca bantam kategorije.

Danas je “Firekid” sve iznenadio objavom na Instagramu u kojoj je najavio svoje umirovljenje. U komentarima su se odmah počele izmjenjivati poruke podrške, ali i šoka među fanovima ovog izuzetno talentiranog i atraktivnog borca.

“MMA je bio moja životna škola koja mi je osigurala putovanje svijetom, ali i ono najvažnije, priliku da otkrijem sebe. Danas sam odlučio krenuti drugim putem koji me više privlači, ali mi isto tako oduzima veliki dio moje energije. Moje nove aktivnosti su takve da se ne mogu u potpunosti posvetiti treningu, a previše respektiram ovaj sport da bih mu se posvetio napola. Našao sam se na raskrižju gdje sam morao odabrati, a moja odluka je uvijek bila pratiti one što me najviše uzbuđuje i ispunjava. Ovim putem objavljujem kraj moje MMA karijere. Zahvaljujem vam na podršci koju svakodnevno vidim, a tiče se mog novog životnog poglavlja. Sve vas pozivam da nastavite pratiti moj put”, dio je poruke koju je Duquesnoy ostavio ispod fotografije.

Tom je u UFC pristigao iz britanske BAMMA promocije, u kojoj je došao do titule i već su ga nastupi na njihovim eventima stavili na mapu najvećih svjetskih MMA talenata. Svojim nastupima u UFC-u to je samo potvrdio i od njega su se očekivale velike stvari, tako da je ova odluka pravi šok za sve ljubitelje slobodne borbe. Karijeru tako završava sa 16 pobjeda i dva poraza, gdje je 12 puta slavio prekidom.

Po njegovom Instagram profilu dalo bi se zaključiti kako će nastaviti trenirati, a oni koji ga prate će vjerojatno uskoro saznati koja ga je to aktivnost preuzela toliko da nastupi sport čija je trebao biti budućnost.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Dear friends, The MMA has been for me THE school of life with travels and encounters all over the world, and most importantly, the opportunity to discover myself as a person. Today I decide to go on a different path that attracts me a lot more and that takes me a big part of my energy. My new activities are such that I can not be fully devoted to high level training. I respect that sport too well to engage in « half-hearted » and that is why I am at a crossroads where it is essential for me to focus on what passionates me the most. It is also the result of a long introspection that was not simple since it was my childhood dream to fight in UFC, I who watched the UFC’s since the age of twelve and who did everything, these last ten years, in order this dream to materialize. This decision is good for me and comes from deep inside my heart. I announce my official retirement as a MMA fighter. I am already happy to feel your support in this new chapter of life dedicated as you know, to the teaching of the MMA technics but ABOVE ALL, the spiritual aspect of the martial arts and the inner quest. And that is on that path that you are all WELCOME and I invite you to follow the continuation of my journey. A continuation where we will be able to meet more than ever. I take this opportunity to THANK FROM THE BOTTOM OF MY HEART all the people that have illuminate my path, to have made this journey so dense in understandings and human values. Thank you to everyone 💙

Objavu dijeli Tom Duquesnoy (@tomfirekid)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI