Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Najtalentiraniji svjetski MMA trener ide po četvrtu pobjedu u nizu kao borac | Fight Site

Najtalentiraniji svjetski MMA trener ide po četvrtu pobjedu u nizu kao borac

UFCIZDVOJENA VIJEST 13.01.2018 16:34h Autor:

Tim Elliott i James Krause

Bolji poznavatelji MMA-a svakako su već neko vrijeme upoznati s imenom Jamesa Krausea, 31-godišnjeg borca koji već neko vrijeme uspješno kombinira sve uspješniju trenersku karijeru s također vrlo uspješnom borilačkom.

Krause je prije svega vrlo iskusan borac koji je već odradio 31 MMA borbu (pro skor 24-7), a član UFC-a je od 2013. godina. Do sada je ostvario pet pobjeda i tri poraza, no trenutno ima tri slavlja u nizu. Prošle je godine bio član Ultimate Fighter Redemption sezone, gdje je u polufinalu poražen od kasnijeg suspendiranog pobjednika, Jessea Taylora. I to je napravio nastupajući u velter kategoriji. Sada se vratio u laku, gdje ga sutra čeka borba protiv Alexa Whitea, kojom će hvatati četvrtu pobjedu u nizu. I pokraj svega toga, u pitanju je jedan vrlo zanimljiv čovjek.

Također je zanimljiv podatak i kako je njegov sutrašnji protivnik, Alex White, baš u vrijeme kada mu je ponuđena ova borba, bio u pregovorima za pristupanje Jamesovoj dvorani. Borbu je prihvatio, a možebitna suradnje ove dvojice boraca kao suradnja borca i trenera, moguća je u nekoj bližoj ili daljoj budućnosti. No, prilično turbulentan kamp za ovu borbu imao je i James, a razlog za to je tragedija, zbog koje je prekinuo svoj kamp i posvetio se pripremanju prijatelja za njegovu borbu. Naime, Tim Elliott, koji je inače dio njegove dvorane, kao i uvijek je dio kampa išao odraditi kod Roberta Follisa, a nakon što je poznati trener počinio suicid, James je promijenio plan cijelog svog kampa da bi mogao raditi s Elliottom, koji je na kraju slavio u vrlo emotivnom nastupu na UFC 219.

Što se tiče Jamesa kao borca, u pitanju je kompletan i vrlo inteligentan borac, kojega je teško uvući u neku zamku i sigurno nije borac koji je stigao do svog maksimuma. Što se tiče Krausea kao treneru, tu je talent tek očit. Velika je šteta što njegov borac Zak Cummings sutra neće nastupiti, jer njegovih 6-2 u UFC-u je također djelo Krausea, a što tek reći za Tima Elliotta, koji je od otpuštenog borca postao čovjek koji je osvojio Ultimate Fighter te na kraju gotovo preuzeo titulu od Demetriousa Johnsona. Za kraj, tu je i Megan Anderson, borkinja koju je Krause pretvorio u glavnu kandidatkinju za savladati Cris Cyborg. A neki njegovi borci tek trebaju doći na veliku scenu, dok se sve više imena javlja da bi kod njega voljelo trenirati.

Što god bilo, Krause je čovjek kojeg svakako treba pobliže popratiti, jer je u pitanju jedan od onih ljudi kakvi su mijenjali MMA. I on ga trenutno mijenja, a u budućnosti bi mogao još i više.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI