Najstarija UFC borkinja još jednom impresionirala i oduševila MMA svijet (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 25.02.2018 11:18h Autor:

Marion Reneau

Nova epizoda impresivnih priča nevjerojatne Marion Reneau dolazi iz borbe protiv Sare McMann. Najstarija UFC borkinja izdržala je tešku prvu rundu, da bi u drugoj uspjela prekidom doći do pobjede nad favoriziranom bivšom izazivačicom.

Već smo nekoliko puta pisali o Marion Reneau, no svakako se vrijedno ukratko prisjetiti glavnih činjenica njene životne priče. Bila je atletska NCAA prvakinja, mlada ostala trudna, rodila te ostala samohrana majka. Radila dva posla, studirala i brinula se za dijete te je u međuvremenu diplomirala. Počela raditi kao nastavnica u školi, uz još jedan dodatni posao da bi mogla osigurati sinu sve što mu treba. Kada je dječak malo odrastao, s 32 godine ušla je u grappling dvoranu sa željom da trenira. Samo godinu dana kasnije odrađuje svoju prvu MMA borbu. 2013. je ne primaju na Ultimate Fighter jer im je bila previše stara, ali ipak dolazi u promociju drugim putem. U debiju savladava Jessicu Andrade trokutom, gubi nakon toga odlukom od Holly Holm, vraća se pobjedom, a onda je dvije borbe teško pokradena. Ipak, vraća se još jednom, pobjeđuje te dobiva priliku boriti se protiv Sara McMann.

I ta borba je još jedna koja ispisuje vrijednu stranicu njene biografije. Marion nije dobro ušla u borbu, vrlo brzo je srušena te McMann cijelu prvu rundu dominira, ground n’ poundom, kao i pokušajima dolaska do gušenja. Ipak, snagom volje je Marion izdržala, iako je sigurno izgubila rundu rezultatom 10-8. I onda u drugoj rundi potpuno drugačija priča. Vrlo brzo je Renaua u stand upu ugrozila McMann, koja se počela ljuljati na nogama. Reneau traži završetak borbe, no McMann uspijeva skupiti snage da ju sruši. Ipak, na podu se Renaau sjajno snalazi i postavlja trokut, koji je do kraja stisnula još jače i tako prisilila McMann na predaju.

Pogledajte video ove impresivne pobjede ove žene koja će u lipnju napuniti 41 godinu. Teško da u MMA možete pronaći veću inspiraciju, računajući i muške kolege. Jer, ako vam sve što smo naveli nije dovoljno, samo ćemo dodati da Marion i dalje radi u školi na punom radnom vremenu i već sutra će biti ponovno u učinioci gdje će ju cijeli razredi pozdraviti velikim aplauzom. A zaslužio je puno više od toga. Vjerojatno borbu za prvu izazivačicu, što bi joj UFC svakako trebao osigurati.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI