Najpoznatiji svjetski MMA novinar se pita: Je li Stipe najbolji UFC teškaš u povijesti?! (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 14.05.2017 11:24h Autor:

Stipe Miočić (Max)

Pet pobjeda u nizu, pet nokauta, četiri u prvoj rundi, tri meča za titulu prvaka, tri pobjede prekidom. To je rezime karijere Stipe Miočića od prosinca 2014. godine. Od trenutka kada ga je Junior dos Santos svladao sudačkom odlukom. Od tada je Stipe Miočić promijenio ploču. Shvatio je da pripada na sami vrh elitne svjetske promocije, stisnuo je gas i više se nikada nije osvrtao unatrag.

To ga je već sada dovelo na rub besmrtnosti. Sa samo 34 godine (za teškaša su to najbolje godine) Miočić se nokautom protiv Dos Santosa poravnao s velikanima koji su dva puta branili pojas UFC prvaka u teškoj kategoriji. Sada kada je stigao i na tron te statistike, treba napraviti samo još jedan koračić prama naprijed i svi će mu gledati u leđa. Čitava povijest UFC-ovih teškaša će biti iza njega.

Ovako su i prije noćašnjeg sjajnog nastupa američkog Hrvata u Dallasu rezimirali najpoznatiji svjetski novinar i reporter MMA sporta Ariel Helwani i njegov analitičar Shaun Al-Shatti u posebnom izdanju reportaže za MMA Fighting – UFC 211 – Preview show.

Al-Shatti je ispravno tipovao na Miočića jer je vjerovao da je Stipe više napredovao od JDS-a te je analitičar smatrao kako je dvoboj poravnat, ali da će Miočić “slaviti prekidom u 4. rundi.”

“Ako je ikada postojao UFC prvak u teškoj kategoriji koji će proći tu drugu obranu naslova, osjećam da će to biti Stipe. On pobjeđuje”, smatra analitičar.

Je li Miočić već sada jedan od najboljih (i najbolji) teškaša u povijesti UFC-a?

“Sigurno je tu negdje, samo zato što je već tu na drugoj obrani naslova. Teška divizija je tako bizarna. Jako je teško ostati na tronu i dominirati. Mislili smo da je Cain taj lik, da je Dos Santos taj, da je možda Brock tu. Ali nitko od njih nije uspio. Ako Stipe uspije ostati na tronu i nakon ovog meča, onda definitivno pripada u razgovor. Ali možda je vrlo rano govoriti o tome da je najveći teškaš u povijesti”, zaključuje se u razgovoru.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI