Najperspektivniji Khabibov kolega ugovorio novu UFC borbu

UFC 19.04.2018 23:59h Autor:

Khabib Nurmagomedov i Islam Makhachev

Ugovorena je nova borba za jednog od najperspektivnijih ruskih MMA boraca i jednog od najboljih prijatelja i najbližih kolega Khabiba Nurmagomedova. To je Islam Makhachev, koji za svoj idući nastup odlazi na gostujući kanadski teren, gdje će mu se suprotstaviti Kajan Johnson.

26-godišnji Makhachev (15-1, 4-1 UFC) svakako je jedan od onih boraca na koje treba posebno obratiti pozornost. Svjetski sambo prvak iz 2016. godine do sada je impresivno odradio većinu svojih borbi, dok mu je jedini poraz nanio Adriano Martins. Brazilac ga je iznenadio i nokautirao u njegovoj drugoj UFC borbi, nakon čega je Makhachev spojio tri pobjede u oktogonu i svakako glasi za jednog od najperspektivnijih boraca u promociji. Posljednji nastup imao je početkom ove godine, kad je već u prvoj minuti borbe nokautirao Gleisona Tibaua. Zanimljivo, posljednju borbu prije dolaska u UFC, Islam je imao protiv Ivice Truščeka, kojeg je ugušio na M-1 51 eventu, samo 15 sekundi prije kraja borbe. 

Kajan Johnson (23-12-1, 4-1 UFC) je 33-godišnji prekaljeni borac, koji je nastupao po cijelom svijetu prije nego je napokon dočekao UFC priliku. U oktogonu je debitirao porazom nokautom i čak je bio blizu toga da ne dobije drugu priliku, no ona je ipak došla, a Johnson ju je slavodobitno prigrlio. Tako se sada nalazi unutar niza od četiri pobjede, gdje mu je posljednja ostvarena prošlog mjeseca, kada je podijeljenom odlukom savladao Steviea Raya. Nada se mjestu u Top 15, koje bi mogao dobiti pobjedom nad sjajnim Dagestancem.

Njih dvojica sučeliti će se na UFC on FOX 30 eventu, koji se održava 28. srpnja u Calgaryu. Pretpostavlja se kako će event predvoditi borba Josea Alda i Jeremya Stephensa.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI