Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Najiščekivanija borba sezone kompletirala teškaško TUF 28 finale | Fight Site

Najiščekivanija borba sezone kompletirala teškaško TUF 28 finale

UFC 22.11.2018 13:15h Autor:

Espino vs. Greene

Kompletiran je cijeli izlučni dio teškaškog turnira The Ultimate Fightera 28 i to zapravo najiščekivanijom borbom cijele sezone. Protivnik za Justina Fraizera dobiven je kroz borbu Juana Espina i Mauricea Greenea.

Ovaj duel postao je posebno zanimljiv negdje sredinom sezone, kada je između ova dva borca izbila svađa u kući. Greene je član tima Gastelum te je američki kickboksač koji je prethodno nastupao u Gloryu. Ono po čemu se istaknuo u kući je konzumiranje prevelike količine alkohola, nakon kojih je bio sklon izazivanju incidentnih situacija. S druge strane, Espino, inače član Whittakerovog tima, je španjolski borac s Kanarskih otoka i njegova potpuna suprotnost. U pitanju je šutljiv i povučen tip koji je vjerojatno zbog toga Greeneu došao na pik.

Što se tiče borilačkih vještina, također su ovo dva različita tipa. Greene je čisti stand up borac, koji je u prvom meču ove sezone uspio eliminirati BJJ borca Przemysława Mysialu, dok je 38-godišnji Espino hrvač. Dakle, očekivalo se kako Greene ima šansu dok se borba odvija na nogama, dok je bila jasno kako će snažni Espino tražiti priliku odvesti sve na pod, odnosno što prije doći do klinča, a nakon toga i do rušenja.

Borba na kraju nije dugo trajala i dogodilo se upravo suprotno od onoga što se moglo očekivati. Borci su ispitivali snage na nogama, kada se dogodio trenutak u kojem Espino šalje “overhand” udarac nakon kojeg je Greene zaplesao, a povezani aperkat ga je poslao na pod. Španjolac ide na njega i traži završnicu udarcima, no Greene je čvrst. Ipak, iako je izdržao taj ground n’ pound nalet te se uspio kratko ustati, na pritisak Espina nije imao odgovor. Ovaj vrlo brzo ponovno ruši te radom na podu dolazi na leđa, odakle guši Greena koji vrlo brzo tapka. Borba je ukupno trajala nešto kraće od dvije minute.

Na ovaj način svaki tim ima po jednog člana u teškaškom finalu. Espino će se tamo boriti protiv Justina Fraizera, koji je u turnir ušao kao veliki autsajder, da bi se na kraju našao u finalu. Preostala je još samo jedna epizoda, u kojoj će se za mjesto u ženskom finalu boriti Macy Chiasson iz time Gastelum i Leah Letson iz tima Whittaker. Pobjednicu ove borbe će u Vegasu, posljednjeg dana ovog mjeseca, čekati Pannie Kianzad.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI