Najgori sudac svijeta poklonio pobjedu Kevinu Leeu, Boetsch nokautirao Hendricksa, Siver savladao Penna

UFCIZDVOJENA VIJEST 26.06.2017 08:41h Autor:

Chiesa, Lee i Yamasaki

Nažalost, vidjeli smo još jedan event u kojem je glavnu ulogu odigrao sudac Mario Yamasaki. On je odlučio prekinuti borbu Kevina Leea i Michaela Chiese bez da je došlo do tapkanja. Vidjeli smo vjerojatno najgoru izvedbu Johnya Hendricksa kao UFC borca, a B.J. Penn nije uspio doći do pobjede niti protiv Dennisa Sivera. Felice Herrig savladala je Justine Kish, Tim Means Alexa Garciu, a Dominick Reyes je upisao briljantan debi.

Borba Chiese i Leea započela je aktivno od samog starta, a prvi koji dolazi do prednosti je Chiesa. Uzdrmao je Leea i krenuo na giljotinu, ali Lee na to odgovara tako da ga podiže i na kraju uspijeva srušiti. Tu kreće rad na poziciji odakle bi Lee uspio napraviti nešto više, no Chiese je dobro branio sve do posljednje minute. Tada je Lee uspio doći s leđa i uhvatiti gušenje te se spustiti u parter. Chiesa se našao u velikim problemima, no još uvijek je izdržavao i pokušao izvući ruke svog protivnika, koje su čvrsto držale njegov vrat. Tapkanja nije bilo, ali sudac Mario Yamasaki je odlučio kako je vidio dovoljno i potpuno je bezrazložno prekinuo borbu, učinivši Leea pobjednikom iste. Chiesa je izgledao u teškoj poziciji, no tapkanja nije bilo i s razlogom je na kraju borbe prigovarao, no povratka više nije bilo. Realno, situacija je bila takva da je izgledalo kako se Chiesa neće izvući, ali sudac nikako ne smije prekinuti dok nema tapkanja ili dok borac ne ostane bez svijesti.
Kevin Lee def. Michael Chiesa Technical – SUB (R1 4:37)

Johny Hendricks osjetio je snagu Tima Boetscha te je samo ušao u niz onih koje je uvijek otpisani Barbarian uspio iznenaditi. Već kroz cijelu prvu rundu je Boetsch bio bolji od Hendricksa, za kojeg je već nakon vaganja zaključeno kako mu glava nije tamo gdje bi trebala biti. Dugo nije nikoga završio, a sada je doživio da je drugi put u karijeri netko završio njega. Boetsch je sve riješio u otvaranju druge runde. Prvo je pogodio lijevi high kick, kojim je Big Rigga ozbiljno uzdrmao, da bi malo nakon toga sve završio snažnim boksačkim udarcima, ne ostavivši nikakve šanse bivšem prvaku za povratak.
Tim Boetsch def. Johny Hendricks – TKO (R2 0:46)

Nevjerojatno sadržajna borba bila je ona između Felice Herris i Justine Kish. Herrig je krenula žestoko i već u prvoj minuti upisala rušenje i napad na gušenje, ali bez uspjeha. Ipak, kvalitetnim radom na podu je Herrig nastavila kontrolu, a nakon vraćanja na noge su kratko bile tamo, no ovog puta nakon rušenja je Kish u gornjoj poziciju, koju kontrolira posljednju minutu runde. Pola druge runde su borkinje na nogama, uz podjednako nanesene štete, nakon čega dolazi do novog rušenja Herrig. Neko vrijeme je kontrolirala poziciju, sve dok Kish nije napravila tranziciju i ona došla u dominantan položaj koji je zadržala do kraja runde. Kish otvara treću rundu sjajnim napadom, no uskoro je ponovno na podu gdje Herrig hvata gušenje, iz kojeg se hrabro izvukla. Ipak, nije bilo snage za više i do kraja runde Herrig je dominirala. Tu je rundu dobila rezultatom 10-8, čime je njena pobjeda na kraju samo još dominantnija na papiru. Treća pobjeda u nizu za borkinju koju su još prošle godine svi otpisali.
Felice Herrig def. Justine Kish – jednoglasna sudačka odluka

Puno se očekivalo od debia Dominicka Reyesa, a on je oduševio na najbolji mogući način i predstavio se kao novi veliki potencijal poluteške kategorije. Borbu protiv Joachima Christensena je završio za samo 25 sekundi. Otvorio je preciznim lijevim direktom, nastavio lijevim kickom te završio borbu još jednom serijom udaraca, bez da je svom protivniku dao ikakve šanse za oporavak. Njegov profesionalni skor trenutno je 7-0 i potpuno je opravdao očekivanja, usput upisavši drugi najbrži završetak jednog debitanta u povijesti UFC-ove poluteške kategorije.
Dominick Reyes def. Joachim Christensen – TKO (R1 0:29)

Tim Means i Alex Garcia žestoko su započeli borbu i Means se brzo našao u problemima. No, već ranije smo vidjeli kako je potrebno puno više od nekoliko udaraca da bi se njega ugrozilo. Ipak, nakon furioznog otvaranja, borba se malo smirila te je do kraja runde viđeno boksačko nadmetanje s distance. Jednako se nastavilo i u drugoj rundi, gdje je Garcia pokušao koristiti svoju eksplozivnost, no Means je bio koncentriran i nije dozvolio čiste pogotke. Posebno je dobro Means branio rušenja, koja je Garcia sve više pokušavao kako je borba protjecala, a bodove vrijedne pobjede skupljao je 1-2 kombinacijama udaraca. Sve je to bilo dovoljno da bi Means došao do pobjede jednoglasnom odlukom sudaca.
Tim Means def. Alex Garcia – jednoglasna sudačka odluka

Glavni program otvoren je borbom B.J. Penna i Dennisa Sivera. Bila je to borba s podosta različitih perioda, tako je prva runda prošla više u ispitivanju snaga, gdje je svaki imao svojih trenutaka. Drugu rundu Siver podiže tempo i pogađa više, ali najbolji trenutak runde pripada Pennu, koji aperkatom šalje Sivera na pod, odlazi u gornju poziciju i kontrolira ga do kraja runde. Nažalost po Penna, to ga je u potpunosti potrošila, pa je treću rundu većinom pokušavao izbjegavati udarce kojima bi ga Siver mogao nokautirati. U tome je uspio, ali posljednja dionica je u potpunosti pripala njemačkom borcu. Tako se otišlo do sudačke odluke, gdje je bilo jasno kako će odlučiti prva runda, zapravo najizjednačenija u borbi, ali i runda s najmanje konkretne akcije. Jedan je sudac prvu dao Pennu, no taj isti je Siveru posljednju runda dao rezultatom 10-8, a isto je napravio još jedan njegov kolega, tako da Siver dolazi do pobjede većinskom odlukom sudaca.
Dennis Siver def. B.J. Penn – vdćinska sudačka odluka

Kao sudionik posljednje borbe uvodnog programa, Clay Guida je dokazao kako još uvijek nije rekao sve u kavezu. Jedan od kondicijski najboljih boraca u povijesti ovog sporta je pokazao kako je njegov tank i dalje pun te Erik Koch nije mogao pratiti njegov ritam. Guida je kontrolirao tempo, pravovremeno rušio i jednostavno nudio stvari koje bivši potencijalni izazivač nije nikako uspio popratiti. Veliku pobjedu upisao je snažni Talijan Marvin Vettori, koji je bio bolji od Vitora Mirande, a Carla Esparza je podsjetila na to kako je nekada bila prvakinja, fantastičnom izvedbom i potpunom dominacijom protiv Maryne Moroz.

Najizjednačeniju borbu uvodnog programa odradili su Devin Powell i Darrell Horcher, koji se vratio nakon teške prometne nesreće. Ovdje je viđena podijeljena sudačka odluka, koja je otišla na stranu Horchera. U duelu debitanata, Jared Gordon bio je bolji od Michela Quinonesa, dok su jako dobru borbu prepunu akcije odradili Tony Martin i Johnny Case, uz pobjedu prvonavedenog. Sjajan je uspjeh postigao i bivši FFC prvak, Jeremy Kimball, koji je svoju drugu UFC borbu fantastično iskoristio. Nokautirao je bivšeg finalista Ultimate Fighera, Josha Stansburya, u prvoj rundi.

UFC Fight Night 112 – Rezultati

Kevin Lee def. Michael Chiesa Technical – SUB (R1 4:37)
Tim Boetsch def. Johny Hendricks – TKO (R2 0:46)
Felice Herrig def. Justine Kish – jednoglasna sudačka odluka
Dominick Reyes def. Joachim Christensen – TKO (R1 0:29)
Tim Means def. Alex Garcia – jednoglasna sudačka odluka
Dennis Siver def. B.J. Penn – vdćinska sudačka odluka

Clay Guida def. Erik Koch – jednoglasna sudačka odluka
Marvin Vettori def. Vitor Miranda – jednoglasna sudačka odluka
Carla Esparza def. Maryna Moroz – jednoglasna sudačka odluka
Darrell Horcher def. Devin Powell – podijeljena sudačka odluka

Jared Gordon def. Michel Quiñones TKO (R2 4:24)
Tony Martin def. Johnny Case – jednoglasna sudačka odluka
Jeremy Kimball def. Josh Stansbury TKO (R1 1:21)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI