Najbolja svjetska boksačica: Holm nema dovoljno jak udarac za nokautirati Cris Cyborg (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 22.12.2017 11:12h Autor:

Cecilia Braekhus

Najbolja svjetska boksačica Cecilia Breakhus je pomagala u pripremama Cris Cyborg uoči njenog velikog meča koji slijedi 30. prosinca na UFC-u 219 protiv Holly Holm. S obzirom da će se Brazilka susresti s bivšom svjetskom prvakinjom koja je čak 18 puta branila svoj pojas u tri različite težinske kategorije, ne čudi da se Cyborg ovaj puta odlučila dodatno pojačati svoje boksačke sparinge.

No, nakon što je “ispipala” boksačke mogućnosti i kvalitete UFC prvakinje, Braekhus, čini se, nije previše zabrinuta za nju u meču koji slijedi. Već je ranije govorila o njezinim boksačkim kvalitetama, a u posljednjoj izjavi je prokomentirala i kvalitete Holly Holm.

“Holly Holm nikoga ne može nokautirati jednim udarcem. U boksu se služila umaranjem svojih protivnica, bacala je dosta udraca, ali ne posjeduje taj jedan jaki udarac kojim bi te mogla nokautirati. Tako da sam rekla Cyborg da je ne smije potcijeniti, ali da se oko ovoga ne bi trebala previše brinuti”, smatra Braekhus i dodaje:

“Naravno, ne možeš je potcijeniti jer se radi o boksačici sa sjajnim kreatanjem koja posjeduje veliku borilačku inteligenciju. Također mora biti svjesna da je Holm kontra gard, stoga moraš mnogo sparinga odraditi s kontra gardašicama, moraš naučiti kako eskivirati protiv boksača kontra garda. Mora se čitavo vrijeme kretati u lijevo, a ne u desno jer bi mogla naletjeti na njezino jako oružje. Tako da mora paziti na neke detalje, ali vjerujem da će pobijediti Holm.”

Braekhus treutačno ima 32-0 u profesionalnoj boksačkoj karijeri. U posljednjem meču je svladala veliku rivalku Mikaelu Lauren te je ponovno obranila WBA, WBC, IBF, WBO i IBO pojaseve svjetske prvakinje u velter kategoriji.

Dvoboj Cyborg vs. Holm je na rasporedu 30. prosinca u Las Vegas u završnoj UFC-ovoj priredbi godine. Bit će to prva obrana pojasa u perolakoj kategoriji za sjajnu Brazilku.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI