Nadmorska visina u Denveru uništila teškaše UFC-a 135!

UFCIZDVOJENA VIJEST 27.09.2011 10:18h Autor:

Mark Hunt vs. Ben Rothwell (Photo by Ester Lin - MMAFighting)

Svi oni koji su gledali UFC 135 bili su negativno iznenađeni prilično lošim nastupom boraca u teškoj kategoriji. Tu se prije svega misli na fizičku pripremu i primjetan nedostatak energije.

Ben Rothwell, Travis Browne, Rob Broughton i Mark Hunt bili su potpuno iscrpljeni već u drugim rundama svojih dvoboja, a u posebno teškom stanju bio je Rothwell za kojeg je čak i Joe Rogan ustvrdio “da nikada nije vidio tako umornog borca”.

Big Ben je doslovce jedva stajao na nogama, a niti nokauter Hunt ga nije uspio nokautirati unatoč topovima u svojim rukama jer je i sam bio na izmaku snaga.

Mnogi su odmah zaključili da ne može biti o slučajnosti i da nadmorska visina Denvera, gdje se UFC 135 održao, sigurno ima utjecaja. MMAJunkie je potražio odgovor kod stručnjaka koji su potvrdili ovu teoriju.

“Ljudsko tijelo je stroj i treba tri osnovne stvari da bi funkcioniralo: kisik, vodu i hranu upravo tim redoslijedom. Što je veći motor, to je i veća potražnja za ovim namjernicama. I zato su teškaši bili u puno težoj poziciji nego borci u lakoj kategoriji. Veliki dečki trebaju i veliku količinu kisika da bi se kretali. Kao što smo vidjeli u Denveru, kisika je itekako nedostajalo”, objašnjava liječnik u razgovoru za MMAJunkie i dodaje:

“Nadmorska visina u Denveru otežava disanje jer u zraku nema toliko kisika. Srce to kompenzira s većim brojem otkucaja i bržim disanjem što na koncu uzrokuje i to da se veći borci vrlo brzo umore. Problem sa skidanjem kilograma također je ovdje izraženiji.”

Denver se nalazi na nadmorskoj visini od 1700 metara.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI