Na UFC 218 dogovorena borba dva supertalenta lake kategorije

UFC 03.10.2017 19:09h Autor:

David Teymur vs. Lando Vannata

UFC je odlučio upariti dva izuzetno talentirana člana svoje lake kategorije te tako jednome od njih osigurati nastavak puta prema vrhu, dok će drugi od njih morati tamo “preko trnja”. Kojem će pripasti koja opcija, na UFC 218 eventu će odlučiti Drakkar Klose i David Teymur.

U pitanju je borba dvojice članova divizije do 70 kilograma, koji su u svojim prethodnim borbama pokazali kako UFC može na njih računati te kako imaju potencijala za velike stvari. Osim toga, obojica imaju ono nešto što bi ih moglo učiniti vrlo popularnim borcima, no to nije bilo dovoljno za olakšanje puta prema vrhu, nego će to jedan od njih morati osigurati u međusobnoj borbi.

David Teymur (6-1, 3-0 UFC) zapravo svoju UFC karijeru nije dobro započeo, odnosno podosta neprimjetno je nastupio u 22. sezoni Ultimate Fightera. Ipak, ovaj 28-godišnji švedski borac iz AllStars dvorane je dobio priliku na Fight Nightu održanom u veljači prošle godine u Engleskoj. Tamo je nokautom savladao kolegu iz TUF tima, Martina Svenssona, čime je osigurao UFC ugovor i priliku za dokazivanje. Iduće je bilo u kolovozu iste godine, kada je također nokautom savladao Jasona Novellia, ali prava potvrda vrijednosti je zapravo došla ove godine, na UFC 209 eventu u ožujku. Tada je odradio fenomenalnu borbu protiv Landa Vannate, kao autsajder savladao favoriziranog borca te je došao do 3-0 u UFC-u, ali i statusa borca o kojem se govori u MMA krugovima.

S druge strane, Drakkar Klose (8-0-1, 2-0 UFC) je do UFC-a došao podosta neprimjetno i to ove godine. Kao zamjenski borac se dobio priliku suprotstaviti Devinu Powellu, borcu koji je Dana White oduševio u njegovom “Lookin’ For a Fight Showu”. Ipak, Klose nije bio impresioniran te je došao do uvjerljive pobjede. Nakon toga je dogovorio borbu u srpnju, gdje je trebao poslužiti kao žrtva na putu do vrha najvećem engleskom talentu, Marcu Diakieseu. No, Klose je ponovno imao drugačije planove. Odradio je briljantnu borbu, savladao engleskog borca i sebe stavio na mapu, usput potvrdivši kako on nije borac koji bi trebao ikome biti samo još jedna crtica na popisu žrtava. Projektirao je sam sebe kao velikog talenta divizije, a sada je na njemu da to potvrdi. Teymur je fantastičan protivnik za to, a također i veličina eventa na kojem će mu se suprotstaviti.

UFC 218 na rasporedu 2. prosinca, a ovo je deveta potvrđena borba. Neki okršaju su uistinu “za prste polizati”, no glavna borba eventa, koji će se održati u Detroitu, se još uvijek čeka. Pretpostavlja se kako bi to trebao biti duel Maxa Hollowaya i Frankiea Edgara za naslov prvaka UFC-ove perolake kategorije.

Objavu dijeli @fightfan07

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI