Na današnji dan prije dvije godine Nate Diaz je šokirao svijet zadavivši Conora McGregora (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 06.03.2018 10:42h Autor:

Nate Diaz

Prije točno dvije godine, točnije 6. ožujka 2016., dogodio se jedan od najvećih potresa u povijesti slobodne borbe i elitne svjetske MMA promocije Ultimate Fighting Championshipa.

U glavnoj borbi UFC-a 196 potcjenjeni Nate Diaz je prekidom u drugoj rundi svladao Conora McGregora. Diaz, koji je meč prihvatio tek desetak dana ranije dok je bio na godišnjem odmoru, je uspio preživjeti kanonadu čistih udaraca u prvoj rundi, da bi u drugoj dionici zagospodario kavezom. Irca je načeo na nogama, a dovršio na parteru rear-naked-choke gušenjem. Meč je održan u velter kategoriji do 77 kilograma.

Osim što se radilo o najvećem iznenađenju u povijesti UFC-a, bila je to i komercijalno jedna od najuspješnijih noći za ovu promociju ikada. PPV prodaja je probila plafon, a poraz McGregora je otvorio vrata za njihov drugi meč koji se održao kasnije iste godine, ali i trilogiju koju i dalje svi čekamo.

Poraz od Diaza je i dalje jedini poraz koji je McGregor doživio u Octagonu. Pogledajte ovaj sjajan desetominutni video koji nas vodi kroz čitavu priču oko meča koji je obilježio 2016. godinu, ali i čitavo desetljeće.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI