Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Myles Jury: Velika je čast borit se protiv legende kao što je Gomi | Fight Site

Myles Jury: Velika je čast borit se protiv legende kao što je Gomi

UFCIZDVOJENA VIJEST 19.09.2014 21:55h Autor:

Myles Jury

Myles Jury će sutra po prvi put nastupiti u sunaslovnoj borbi nekog eventa. Nakon što je savladao Diega Sancheza, sad mu slijedi dvoboj s drugom legendom, Takanoriem Gomiem. Jury je sretan zbog takve prilike, a to što je neporažen mu ne stvara dodatni pritisak.

Pred svoj novi UFC nastup, koji je na rasporedu sutra u Japanu, Myles Jury (14-0, 5-0 u UFC-u) bi mogao biti pod velikim pritiskom. Nova pobjeda bi ga dovela na sam vrh UFC-ove lake kategorije, ali teško će biti, jer će s druge strane stajati legenda uz podršku prepune Saitana Arene. 

"Biti neporažen i imati skor 14-0 mi ne predstavlja veliki pritisak. Ne gledam unazad prema svojim borbama i onome što sam radio do sad. U svaku novu borbu ulazim od nule i s namjerom da odradim najbolji posao što mogu te sam uvjeren ako bude tako da ću pobijediti. Jednostavno si ne želim stvarati nikakav pritisak oko činjenice da sam neporažen, neka o tome razmišljaju protivnici", prokomentirao je Jury svoj skor.

Jury je službeno neporažen, a jedini puta kad je protivniku podignuta ruka bilo je unutar 15. sezone Ultimate Fightera. U jednoj od najboljih borbi u povijesti showa, Al Iaquinta je slavio nakon tri runde podijeljenom odlukom. Jury je nakon toga nanizao pet UFC pobjeda, a savladani protivnici bili su Chris Saunder, Michael Johnson, Mike Ricci, Ramsey Nijem i Diego Sanchez. Iako su tu čak dva velika imena, zanimljivo je Juryev odgovor na pitanje o najtežem protivniku do sada.

"Najteži protivnik do sad mi je bio Mike Ricci. Njegov stil i njegovi dugi udovi čine borbu protiv njega teškom, a još više sve otežava činjenica da je borac koji voli kontrirati i na to mu se svodi stil. To mi je sigurno bila najteža borba i možda i najvrjednija pobjeda do sada."

Ipak, o najdražoj nema puno dvojbe, a u nju će ući s velikim samopouzdanjem: "Ovo mi je najdraža borba do sad prije svega zbog toga što po prvi puta nastupam u sunaslovnoj borbi. A i svaki puta kad se boriš protiv neke legende, kao što je Gomi, to je velika stvar i mogu biti samo zahvalan na pruženoj prilici, Mislim kako imam dovoljno znanja da savladam Gomia, koji je uvijek opasan borac i koji ulazi otvoreno. Ja sam spreman dočekati bilo koju priliku u kojoj mogu ostvariti prednost, koja bi mi donijela pobjedu."

Još je dodao nešto o svom pristupu borbi, kao borac koji je u 12 od prvih 13 borbi slavio prekidom, no posljednje dvije pobjede je ipak ostvario odlukom: "Ja sam borac koji ide na završetke, no također vjerujem da sam i dobar taktičar i imam takav pristup borbi. U ovakvoj situaciji je najvažnije odrađivati dobre i pametne borbe, a hoće li pobjeda doći prekidom ili odlukom, to nije toliko bitno."

Saitama Arena će gromoglasno pozdraviti Takanoria Gomia, pravu japansku borilačku legendu i Pride prvaka u lakoj kategoriji. Nekima to bude pritisak, nekima dodatan motiv, a Jury misli kako je već doživio i ekstremniju situaciju.

"Ne zabrinjava me publika i podrška Gomiu. U Kanadi, protiv Riccia, sam već osjetio i goru situaciju, gdje je cijela dvorana protiv tebe i glasno ti huče. No, to me ujedno i motivira, kad vidim da svi žele moj poraz, dobijem još dodatni poticaj da im svima začepim gubicu", zaključio je na kraju "The Fury", koji lovi pobjedu za savršeni 15-0 skor.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI