Myles Jury: Umjesto mog jezika, govore moji rezultati!

UFCIZDVOJENA VIJEST 27.12.2014 17:23h Autor:

Myles Jury

Myles Jury pokušat će doći do sedme UFC pobjede u nizu te se tako predstaviti kao jedan od glavnih kandidata za napad na naslov prvaka u lakoj kategoriji. No, pred njim je najteži ispit do sada, Donald Cerrone. Tog je svjestan i ovaj borac, koji nije doživio poraz u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri.

Tjedan dana prije najveće prilike karijere, Myles Jury je u razgovoru za MMAFighting iznio kakvi su mu planovi za 2015. godinu i što može dobiti iz borbe s Donaldom Cerroneom, svojim najtežim protivnikom do sad. Jury je do sad slavio u svih šest UFC borbi, profesionalni skor mu je 15-0, no Kauboj je drugačiji od svih protivnika s kojima se do sad susretao.

"2015. godinu planiram započeti tako da napravim još jedan korak prema ostvarenju svojih konačnih ciljeva. Nije uvijek sve samo oko borbe, puno toga je oko toga kako se pripremaš za nju i što radiš nakon nje. Sve je išlo svojim koracima, prvo je bilo cilj doći u UFC, pa onda izboriti mjesto na uvodnom programu koji se prenosi na televiziji, pa tako dalje, sve do ove prilike, kad nastupam u sunaslovnoj borbi PPV eventa. Naravno da tu ne mislim stati, idući je cilj postati glavna borba na ovakvom jednom eventu", rekao je Jury.

On i Donald Cerrone zagrijat će kavez za dugo očekivanu borbu između Jona Jonesa i Daniela Cormiera, no i njihov susret je onaj koji bi mogao iskrojiti budućnost lake kategorije. Cerrone je uvijek zanimljiv, kao osoba i kao borac, a isto tako je zanimljivo čuti što njegov budući protivnik misli o njemu o borcu s četiri sjajne pobjede u 2014. godini:

"Znam kako je Cerrone moja najteža borba do sada. Imao je impresivniju godinu od bilo kojeg drugog borca na cijelom UFC rosteru. Mislim kako je on u ovom trenutku najteži mogući ispit za mene, čak teži i od prvaka Pettisa. No, ja napredujem svaki dan, još otkad sam počeo trenirati s 12 godina. Potpuno sam uvjeren u sebe te mogu i hoću pobijediti Cerronea i doći još jedan korak bliže osvajanju naslova svjetskog prvaka. Sve o čemu moram brinuti sam ja sam i kako ću ja reagirati u kavezu, odnosno koji će biti moj odgovor na ono što će on pokušati."

Iako je u vrlo impresivnoj seriji te bi u slučaju pobjede nad Cerroneom vjerojatno imao jače reference za napad na vrh i od Khabiba Nurmagomedova, Jury ipak i dalje svoju karijeru gradi u tišini, bez namjere za nekim iskakanjem u medijima. Objasnio je zašto je to tako:

"Nisam osoba koja će prodavati svoju dušu i glumiti dvorsku ludu samo da zaradim više novaca. Ja sam Myles Jury i brinem samo o sebi, ne o stvarima sa strane. Umjesto mog jezika, govore moji rezultati. Ako netko misli da nisam elitni borac samo zato što ne pokušavam drugim borcima uči u glavu i što se ne koristim 'trash talkom', neka im bude."

No, njegov skor govori sam za sebe puno. 15-0, 6-0 u UFC-u i čak 12 pobjeda prekidom. Unutar elitne organizacije savladao je Chrisa Saundersa, Michaela Johnsona, Ramseya Nijema, Mikea Riccia, Diega Sancheza i Takanoria Gomia. Ipak, on smatra kako skor i ono što se dogodilo nije bitno:

"Ne gledam na to niti gledam iza sebe. Na svoj skor obratim pažnju tek kad me netko pita ili kad vidim u medijima. U svaku borbu ulazim s mišlju da mi je to borba koju moram pobijediti i da nemam drugog izbora. Lijepa je to činjenica, no ne smijem se previše obazirati na nju, jer ovo se sve svodi na učenje i svakodnevni napredak te planove za budućnost."

Juryu ne pomaže niti to što se bori u vjerojatno najkonkurentnijoj diviziji, ne samo unutar UFC-a, nego i u svijetu slobodno borbe. Nešto o tim borcima rekao je i on sam:

"Ova divizija puno je momaka koji su pravi monstrumi. Pettis je sjajan, Khabib se vraća, tu su Dos Anjos, Melendez, Cerrone, pa čak i mnogi momci koji nisu unutar službenog rankinga, a zapravo su strašni! Mislim kako je ovo najjača divizija, ne samo trenutno u UFC-u, nego što je ikoja divizija ikad bila u povijesti. No, to me veseli, ne bi mi bilo ovako dobro da se borim u kategoriji gdje postoji samo nekoliko jakih i bitnih borbi."

Myles Jury i Donald Cerrone nastupaju u subotu na UFC 182 eventu u Las Vegasu. Fantastičan početak 2015. MMA godine!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI