Myles Jury: U perolakoj me nitko neće moći pobijediti

UFCIZDVOJENA VIJEST 16.10.2015 20:10h Autor:

Myles Jury

UFC-ov borac Myles Jury odlučio se na zanimljiv potez. Spustio se u perolaku kategoriju, a on je uvjeren kako je to pravi potez za njegovu karijeru te da u toj kategoriji ne postoji borac koji će ga savladati.

Mnoge je iznenadila odluka Mylesa Jurya za spuštanje u perolaku kategoriju. Posebno ako se zna da je izgledao jako dobro. Bio je unutar skora 15-0, sa šest UFC pobjeda za redom, i to nad eminentnim imenima. No, početkom godine doživio je poraz od Donalda Cerronea, a u 15 minuta te borbe nije izgledao dobro. Iako je poražen odlukom, može se reći kako je pao bez ispaljenog metka.

Sve to ga je dovelo do razmišljanja, a nakon što je doživio ozljedu u pripremama za borbu protiv Anthonya Pettisa, koja se trebala održati u rujnu, odlučio je pokušati spustiti svoju težinsku kategoriju za četiri kilograma te od sada nastupati u perolakoj diviziji. Uvjeren je kako time dobiva jednu dodatnu kvalitetu u odnosu na protivnike.

"Bio sam opasan i dobar borac u lakoj kategoriji, a u peru mislim kako me nitko neće moći savladati. No, sad samo razmišljam o ovoj prvoj borbi i glavno je da dobro prođe skidanje kilograma. Nakon toga, spreman sam za bilo kojeg protivnika kojeg mi namijene", rekao je, a onda nastavio nešto o tome kako se priprema za svoj prvi nastup do 66 kilograma težine:

"Naporno treniram i dobro jedem, ništa mi drugo ne preostaje. Nisam B.J. Penn, nisam svjetski prvak koji si može priuštiti boriti se protiv jačih boraca u višoj kategoriji. Ako mogu osigurati da se spustim u nižu kategoriju, to mi je najbolji potez. Da malo ja koristim prednost toga što sam veći borac u kavezu."

Iako je dugo razmišljao o tome, nije bio siguran treba li napraviti tu promjenu, no sad kad je krenuo u to, uvjeren je da je napravio pravu stvar. Perolaka kategorija je ona u kojoj namjerava ostati, štoviše u njoj namjerava napasti pojas UFC-ovog prvaka.

"Čak mi se i mišićna definicija popravila, ukupno se osjećam bolje nego ikad. I pored toga svega, svom borilačkom stilu sam dodao još jednu karakteristiku kojom bih trebao imati prednost nad protivnicima. Moj se cilj također nije promijenio, želio se boriti protiv Top 5 boraca i tako dobiti šansu boriti se za titulu. Ako sam imao priliku osigurati si još jednu dodatnu prednost u ostvarivanju tog cilja, naravno da sam ju prihvatio. Ovo je dobra odluka", uvjeren je da je pravo postupio.

Jury će u ovoj kategoriji debitirati 19. prosinca na UFC on FOX 17 eventu u Orlandu. Protivnik na tom eventu mu je Charles Oliveira.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI