Mutante želi revanš protiv Dollawaya

UFCIZDVOJENA VIJEST 29.06.2014 18:58h Autor:

Cezar Ferreira i Vitor Belfort

Nakon jučerašnje pobjede nad Andrewom Craigom, Cezar Ferreira ponovno je na dobrom putu da postane veliko brazilsko ime unutar srednje kategorije. No, poraz protiv Dollawaya, kojeg je doživio ove godine pred domaćom publikom, još uvijek ga boli i želi revanš.

Cezar "Mutante" Ferreira (8-3, 4-1 u UFC-u), pobjednik prvog brazilskog Ultimate Fightera i štićenik i trening partner Vitora Belforta, velik je potencijal. To nikad nije bilo upitno, no onda ga je nakratko prizemljio CB Dollaway. I slikovito i stvarno. Nakon nove borbe i nove pobjede, Mutante je ponovno na pravom putu, no jedna ga stvar ipak boli.

"I prije ove borbe sam dobio pitanje protiv koga se želim boriti nakon ove borbe, ako ju dobijem. Odgovor je jednostavno, to je CB Dollaway, želim revanš. Nije da sam borac koji loše podnosi poraze i nisam osoba koja ne zna gubiti, no taj dan, ono nisam bio pravi ja i želim novu priliku", rekao je Mutante, kojem je to jedini poraz u pet UFC borbi i poraz koji ga je koštao ulaska u Top 15.

Protiv Andrewa Craiga izgledao je dobro te nakon što je dobio prve dvije runde, u posljednjoj je malo "popustio gas" i više je kontrolirao borbu: "Na samom kraju borbu, Andrew je krenuo na sve ili ništa, no ja sam znao da moram držati distancu i ne upustio se u razmjene, odnosno trebao sam samo iskontrolirati borbu."

Ovaj momak, za kojeg je Vitor Belfort jednom izjavio da ima šanse postati legenda ovog sporta, je inače majstor capoeire i treću stupanj crnog pojasa u BJJ-u. Također, vrlo je dobar na nogama i sigurno je budućnost ovog sporta.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI