Mousasi: U srednjoj kategoriji se osjećam moćnije i brže

UFCIZDVOJENA VIJEST 20.01.2014 10:55h Autor:

Gegard Mousasi

Za nešto manje od mjesec dana Gegard Mousasi će nastupiti po drugi puta u UFC-u. 15. veljače protivnik će mu biti Lyota Machida, a borba će se održati u srednjoj kategoriji, u kojoj će Machida nastupiti po drugi put, a Mousasi joj se vraća nakon pet godina.

Gegard Mousasi u UFC je došao kao jedna od najvećih Strikeforceovih zvijezda, a u prvom nastupu rutinski je savladao Ilira Latifia, koji je nastupio umjesto ozlijeđenog Gustafssona. No, to nije bio pravi ispit, a on slijedi sada, kada će mu s druge strane stajati borac sličnog stila Lyoto Machida.

"Machida će mi biti težak i bitan ispit, no ne i najteži u karijeri. Borio sam se i protiv boljih udarača, težih boraca, K1 boraca i boraca iz raznih kategorija. Biti će to jedna prava bitka, odlučiti će strpljenje jer bi prva pogreška u borbi mogla donijeti pobjednika", rekao je Mousasi, koji za svojih 28 godina ima impresivan skor od 34-3-2. 

Mousasi se u srednjoj kategoriji nije borio od 2008. godina, kada je u Japanu nokautirao Jacarea Souzu postavši Dreamov prvak. Nakon toga je otišao u Ameriku i instantno postao Strikeforceov prvak u poluteškoj kategoriji. O povratku u srednju kategoriju rekao je: "Mislim da sam svoje najbolje nastupe ostvario u srednjoj kategoriji te očekujem da ću i sada biti bolji. Osjećam se spremniji i brži, a imati ću i visinsku prednost pred velikim brojem protivnika. Biti ću jači i veći!"

Mousasi, koji je dobio svih deset borbi u karijeri u kojima je nastupio u srednjoj kategoriji, se nada da bi mu uvjerljiva pobjeda protiv Machide mogla donijeti instantnu priliku za napad na naslov. No, i Machida se nada sličnoj prilici i sigurno nas čeka jedna zanimljiva i prije svega jako bitna borba 15. veljače, kada se ova dva borca napokon susretnu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI