Mousasi: Samo impresivna pobjeda može me dovesti do borbe za naslov

UFCIZDVOJENA VIJEST 04.09.2014 09:49h Autor:

Gegard Mousasi

Gegard Mousasi i Jacare Souza će u petak odraditi svoju drugu međusobnu borbu. Mousasi je tim putem objasnio kakav je osjećaj boriti se protiv Jacare, s kojim je u međuvremenu postao dobar prijatelj te što misli da mu ova borba može donijeti.

Mousasi, koji se u petak sastaje protiv Jacarea Souze, pokušao se sjetiti situacije kad kojoj su, on i njegov protivnik Jacare Souza, s kojim je vrlo dobar prijatelj, spomenuli situaciju međusobne borbe.

"Mislim kako me je Jacare pitao želim li borbu. Rekao je da je situacija gdje smo obojica Top 10 i gdje pobjedom uistinu možemo puno napredovati, i da nije borba koju trebaš odbiti. Moj je stav da ću se borit protiv bilo koga, koga mi UFC da. A ovime mogu puno dobiti, ovo je dobra borba za mene", rekao je Mousasi, koji je Jacarea već jednom savladao, no nakon toga su ostali u vrlo dobrim odnosima te povremeno i treniraju zajedno, budući da "Dreamcatcher" nema svoj tim, nego trenira po raznim kampovima.

O svom protivniku ima jako pozitivno mišljenje: "Uvijek je bio jak, isto tako i eksplozivan. Možda nema najbolja rušenja, ali uvijek je predan svom cilju da dovede borbu u parter, a jiu-jitsu mu je fantastičan i tu je jako opasan. No, ni tamo se ne smatram slabim, smatram kako imam puno prednosti i nemam prevelikih briga oko ove borbe."

Prošli puta su se sastali u rujnu 2008. godine, na Dreamovom eventu u Japanu. Mousasi je tad slavio nakon nešto više od dvije minute, spektakularnim "upkickom", kojim je pogodio Souzu, kad je pokušavao doći u 'full mount' poziciju. No, smatra kako ta borba nema gotovo nikakve veze s ovom sutrašnjom: "Ne mogu ovo usporediti s prethodnom borbom, jer ona je potrajala jako kratko, a niti jedan od nas više nije isti borac kao što je bio onda. Teško da mogu očekivati da samo krenem na njega i demoliram ga. Prije svega, protiv njega se moraš boriti pametno, no ako se on poželi otvoreno boriti, to je sjajno za mene. Ja sam tip borca koji uvijek može pružiti više ako se protivnik želi potući. Moja agresivnost i koliko ću biti ofenzivno nastrojen ovisi samo o tome kako će Jacare uči u borbu."

Mousasiev plan je, naravno, postao UFC prvak, a njemu bi to bila treća velika titula, nakon što je bio Dream i Strikeforce prvak. Ali, zna da je Jacare težak protivnik, kao da je i ovo kategorija gdje postoji velik broj sjajnih boraca i ozbiljnih kandidata za vrh. Zna koliko mu ova borba može donijeti i spreman je iskoristiti priliku.

"Nije slučajnost da je on broj 4 na svijetu. To nije greška, no i on ima nekih svojih slabosti. Moj cilj je pobijediti i to impresivno, jer takva pobjeda bi me mogla dovesti do borbe za naslov prvaka. Ako pobijedim, ali to ne bude uvjerljivo, vjerojatno ću se morati boriti protiv još nekoga. Srednja kategorije je možda i najjača u UFC-u i jako je teško doći do vrha, pa treba koristiti prilike koje se pružaju", zaključio je Gegard na kraju.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI