Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Mousasi prokomentirao kontroverznu pobjedu i razvalio UFC: “Platite me koliko vrijedim!” (VIDEO) | Fight Site

Mousasi prokomentirao kontroverznu pobjedu i razvalio UFC: “Platite me koliko vrijedim!” (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 09.04.2017 22:31h Autor:

Gegard Mousasi

Kontroverzna pobjeda Gegarda Mousasija protiv Chrisa Weidmana na jučerašnjem UFC 210 izazvala je podijeljene reakcije, a zbog zbunjujućeg raspleta moguće je da već ove godine vidimo i revanš.  

Borba je prekinuta nakon što je Mousasi koljenima pogodio Weidmana, sumnjalo se nedopuštenim udarcima, ali provjerom snimke pokazalo se da su udarci bili po pravilima. Weidman, koji je izgledao kao da ne može nastaviti, poslije je tražio da se borba nastavi, ali suci su Mousasija proglasili pobjednikom. Armenac nije slavio pobjedu već se ispričao protivniku. Weidman je najavio žalbu i traži revanš, UFC-ov šef Dana White nije oduševljen, a Mousasi je rekao da nema ništa protiv te ideje.

“Na kraju, to je ipak pobjeda. I neke nogometne utakmice s dobivaju na penale. Ne zanima me. Ali ne želim pobijediti na taj način. Zaostajao sam u prvoj i drugoj rundi, u drugoj sam mu nanio štetu, osjetio sam da je umoran, pokušao sam dobiti drugu rundu, podigao sam se… Borim se, pa i ako netko želi zloupotrijebiti pravila, nisam ja kriv, ja se samo borim. Koljena su na kraju bila legalna, svi su mi poslije to rekli. Ako nisu htjeli nastaviti borbu, što ja tu mogu?”, rekao je Mousasi.

“Prvo sam pomislio da je diskvalifikacija ili moja pobjeda. Osjetio sam da on nije želio nastaviti. Nemojte mene kriviti. Mislim da smo mogli nastaviti borbu, ali možda se on želio izvući. Ne znam”, dodao je.

Bi li prihvatio novu borbu s Weidmanom?

“Naravno, zašto ne. Dobar je borac, težak protivnik, može doći u Nizozemsku boriti se sa mnom u mom gradu u rujnu”, poručio je Mousasi, a na press konferenciji pojasnio: “Dao bih mu revanš, ali ipak mi je prioritet pojas. Protiv Bispinga bih ja bio favorit, Weidman je čvrst borac… No, ja nisam match maker”.

Na pitanje novinara hoće li potpisati novi ugovor s UFC-om, obzirom da mu je ovo bila posljednja borba po važećem ugovoru, Mousasi je odgovorio: “Moram biti plaćen”.

“Pobijedio sam Jacarea, Hendersona, Belforta i Weidmana… Sve njih sam pobijedio, a zarađuju više od mene. U čemu je jebeni problem? Je li moja nacionalnost? Trebam li obojati kosu u plavo? Jedan sam od najboljih i trebam toliko biti plaćen. Pošten sam, ne tražim više od onog koliko zaslužujem. Dana je rekao da ćemo se dogovoriti, vjerujem mu. Ne planiram otići, moj cilj je pojas, UFC-ov pojas”, zaključio je.

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI