Mousasi priznao taktiziranje: Mogli smo se boriti i na nogama, no to je bilo riskantnije

UFCIZDVOJENA VIJEST 17.05.2015 12:32h Autor:

Gegard Mousasi i Costas Philippou

Iako je ostvario izuzetno uvjerljivu pobjedu nad Costasom Philippouom, fanovi su Gegardu Mousasiu zamjerili što je izbjegavao stand up borbu. Gegard je priznao taktiziranje, rekavši kako bi onakav pristup bio puno riskantniji.

Teško je pobjeda Gegarda Mousasija mogla biti dominantnija i uvjerljivija, no nedostajao je finish. Fanovi su od Mousasia navikli gledati brze i atraktivne završetke te su mu iz tog razloga zamjerili taktiku koju je primijenio u jučerašnjoj borbi, iako mu je donijela pobjedu, i to na jedan nevjerojatno uvjerljiv način.

"Mogli smo se boriti i na nogama, no siguran sam kako bi protiv borca kakav je Costas to bilo puno riskantnije. Imao sam taktiku da mu odvratim pažnju udarcima te ga nakon toga lakše srušim i završim u parteru. No, on se jako dobro držao i branio, pa nisam mogao doći do prilike za završetak. Mogao sam biti agresivniji na nogama, no zadovoljan sam odrađenim, jer je sve osim tog aspekta išlo apsolutno po planu", prokomentirao je.

S dvije uvjerljive pobjede u nizu, Mousasi je ponovno na putu prema vrhu srednje kategorije, odakle su ga malo udaljili porazi od Machide i Jacare Souze. 

"Mislim da mi do titule treba još barem dvije borbe, a naravno kako je to moj krajnji cilj. Očekujem  da ću ove godine imati još jednu borbu. Ima boraca koji se nalaze rangirani ispred mene i to su oni koje trebam pobijediti. Nadam se da će netko od njih biti slobodan te da će mi ga UFC dodijeliti kao idućeg protivnika. Želim ostati aktivani na taj način osigurati svoje mjesto u samom vrhu, no idemo borbu po borbu. Puno toga će ovisi o tome s kim ću se boriti", rekao je o tome.

Iako mu je tek 29 godina, ovo je Mousasiju bila 44., profesionalna borba (37-5-2), do sad je već nosio pojaseve Dreama i Strikeforce, a nastupao je i u legendarnom Prideu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI