Mousasi: Ako Munoz želi hrvati, prvo mora skratiti distancu

UFCIZDVOJENA VIJEST 29.05.2014 21:08h Autor:

Gegard Mousasi

U glavnoj borbi berlinskog Fight Nighta, koji je na rasporedu u subotu, nastupit će Gegard Mousasi i Mark Munoz. Mousasi je svjestan odakle prijeti najveća opasnost, no kaže kako ima dovoljno trikova za suprotstavit se Munozovom hrvanju.

Gegard Mousasi je već dulje vrijeme poznat kao jedan od najboljih udarača svijeta, ne samo u svojoj kategoriji, nego u cjelokupnom svjetskom MMA-u. No, u subotu mu je protivnik vrhunski hrvač Mark Munoz. Iako je Mousasi poznat i po sjajnom jiu-jitsu, ukoliko borba dođe na pod, na papiru je ipak Munoz u prednosti. No, armenski Nizozemac je uvjeren kako ima rješenje.

"Vjerojatno će me probati iznenaditi s pokojom stand up tehnikom, a nakon toga me probati rušiti. No, u globalu, ja znam njegovu taktiku, on zna moju, ne bi tu trebalo biti prevelikih tajni. Ako i dođe do borbe na podu, imam par trikova koje ću iskoristiti protiv njegovog hrvanja", rekao je Gegard.

Munoz je sjajan hrvač, najjača oružja su mu bacanje i ground n' pound, no Mousasi kaže kako je ovaj sport puno više od toga: "Ovo nije hrvački meč, ovo je MMA meč i ako želi hrvati, prvo mora skratiti distancu, a vidjet ćemo hoće li uspjeti u tom naumu."

Mousasi je bio upitan da li je imao problema s nervozom u meču protiv Lyota Machide, koji je izgubio sudačkom odlukom nakon pet rundi. Odgovorio je: "Nisam bio nervozan, a i kad jesam, to samo učini da budem još bolji. Jednostavno sam u borbu ušao s lošom taktikom i planom i to me je koštalo. Nema tu previše filozofije. No, uvjeren sam kako sam jedan od najboljih boraca u ovom trenutku i da se mogu boriti protiv svakoga. Jednostavno, protiv Lyota sam imao lošu taktiku."

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI