Moraes za pola minute nokautirao Riveru, Gillespie u šampionskoj maniri demolirao Pichela

UFCIZDVOJENA VIJEST 02.06.2018 09:23h Autor:

Moraes vs. Rivera

Višemjesečno stvaranje rivaliteta i građenje borbe rezultiralo je završetkom borbe u Utici nakon samo pola minute, jer upravo toliko je trebalo Marlonu Moraesu da nokautom savlada Jimmiea Riveru u susretu Top 5 boraca UFC-ove bantam kategorije. Gregor Gillespie dominantnom je izvedbom savladao Vinca Pichele, završivši ga u drugoj rundi. Walt Harris, Ben Saunders i Julio Arce slavili su prekidima protiv Daniela Spitza, Jake Ellenbergera i Daniela Teymura, a Sam Alvey je podijeljenom odlukom savladao Giana Villantea.

Više mjeseci trajalo je prepucavanje Marlona Moraesa i Jimmiea Rivere, da bi jutros na Fight Night u Utici, savezna država New York, sve napokon bilo razriješeno. Rivera je u borbu ušao s nizom od 20 pobjeda, dok je Moraes od posljednjih 16 slavio u 15, uz jedini poraz iz neizvjesne borbe protiv Raphaela Assuncaoa, koju je izgubio podijeljenom odlukom. I nakon svog tog građenja, sve je završeno u pola minute. Nije se borba stigla niti rasplamsati, a Moraes pogađa lijevi high kick na sredini kaveza točno u glavu Rivere, koji pada na pod. Nakon još nekoliko udaraca, borba je bila prekinuta. Rivera se bunio, no realno nema zašto, vjerojatno bi vrlo brzo ostao bez svijesti i sudac ga je realno spasio. Moraes je zatražio borbu za titulu, koju nakon dvije pobjede high kickom protiv Top 10 boraca apsolutno zaslužuje.

Možda ne već sada, ali borbu za titulu bi vrlo brzo mogao zaslužiti Gregor Gillespie, koji je svakako priča lake kategorije. Ovaj borac došao je do pete UFC pobjede u nizu, četvrte prekidom, ali dominacijom kakva se rijetko viđa. Vincu Pichelu nanio je prvi poraz nakon šest godina, prekinuvši usput njegov niz od četiri UFC trijumfa. Apsolutna dominacija od prve sekunde borbe završila je prisiljavanjem na predaju nakon četiri minute druge runde, odnosno kada Pichel više jednostavno nije imao što ponuditi. Teško je zamisliti Top 10 borca lake kategorije koji će bez razmišljanja prihvatiti borbu protiv ovog borilačkog stroja kakav je Gregor Gillespie.

Walt Harris prekinuo je niz od dva poraza savladavši Daniela Spitza prekidom u posljednjoj sekundi druge runde. Bila je to izjednačena borba do sredine prvih pet minuta, kada dolazi do ozljede Spitzovog lakta te do kraja borbe gotovo nije koristio desnu ruku. Harris je to iskoristio, preuzeo dominaciju i završio borbu. Svoju borbu jako brzo je završio i Ben Saunders, odnosno unutar dvije minute prve runde. Jakea Ellenbergera pogodio je koljenom u jetru dok su se nalazili u klinču, Jake odmah pada i borba je brzo gotova, a vrlo lako moguće da je gotova i Ellenbergerova karijera. Ova u UFC-u gotovo sigurno.

Julio Arce dominirao je na nogama protiv Daniela Teymura, no završio ga je gušenjem sredinom treće runde, a Sam Alvey i Gian Villante odradili vrlo zanimljivih 15 minuta na nogama, gdje je pobjeda podijeljenom odlukom otišla Alveyu.

U glavnoj borbi uvodnog programa, koja bi mogla donijeti izazivačicu muha kategorije, Sijara Eubanks odlukom je savladala Lauren Murphy, a presudila je njena snaga u klinču i nekoliko rušenja. David Teymur uspio je zadržati borbu protiv Nika Lentza na nogama te osigurati odluku u svoju korist, a čistu odluku osigurao je i Belal Muhammad, koji je unatoč ramazanskom postu odradio sve kako treba protiv Chancea Rencountrea. Desmond Green također je bio dominantan protiv Gleisona Tibaua, Nathaniel Wood ugušio je Johnnya Eduarda, do tog trenutka kvalitetnijeg na nogama, a Jarred Brooks je u prvoj borbi programa nokautirao sam sebe te je pobjednik njihove borbe postao Jose Torres.

UFC Fight Night 131 – Rezultati

Marlon Moraes def. Jimmie Rivera – KO (R1 0:33)
Gregor Gillespie def. Vinc Pichel – SUB (R2 4:06)
Walt Harris def. Daniel Spitz – TKO (R2 4:59)
Ben Saunders def. Jake Ellenberger – TKO (R1 1:56)
Julio Arce def. Daniel Teymur – SUB (R3 2:55)
Sam Alvey def. Gian Villante – podijeljena sudačka odluka

Sijara Eubanks def. Lauren Murphy  – jednoglasna sudačka odluka
David Teymur def. Nik Lentz – jednoglasna sudačka odluka
Belal Muhammad def. Chance Rencountre – jednoglasna sudačka odluka
Desmond Green def. Gleison Tibau – jednoglasna sudačka odluka
Nathaniel Wood def. Johnny Eduardo – SUB (R2 2:18)
Jose Torres def. Jarred Brooks – TKO (R2 2:55)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI