Moraes i Cejudo najavljeni u borbi za bantam titulu

UFCIZDVOJENA VIJEST 24.03.2019 12:28h Autor:

Marlon Moraes i Henry Cejudo

Dana White otkrio je kako bi se za upražnjenu bantam titulu trebali boriti legitimno prvi izazivač, Marlon Moraes i Henry Cejudo, koji će se za tu priliku uspeti iz muha kategorije.

Dana White odradio je press konferenciju u Nashvilleu, na kojoj nije mogao izbjeći pitanje o TJ Dillashawu i situaciji u bantam kategoriji. Svog borca nije komentirao, ali je zato iznio plan oko toga što će biti s pojas prvaka do 61.5 kilogram.

“Imam plan. Do sada nisam imao plan, ali sad imam plan. Znate što mislim da će se dogoditi? Borba Marlona Moraesa i Henrya Cejuda. Obojica jako žele tu borbu. Čini mi se to kao jako dobra borba za ugovoriti ju dok je situacija s Dillashawom ovakva kakva je. Na isti program ćemo staviti Benavideza protiv Formige, da netko od njih može uskočiti ukoliko se nešto dogodi. Pobjednik te borbe svakako bi imao garantiran napad na titulu u svojoj idućoj borbi”, izjavio je White.

Izjava je naime malo konfuzna. Prvi dio s Moraesom i Cejudom je u redu. Prvak muha kategorije ionako je već planirao u bantam, a prepucavanja s Moraesom su krenula čim se dogodila “Dillashaw situacija”. Ovaj drugi dio stvara mali problem. Jussier Formiga ostvario je pobjedu koja bi mu svakako trebala donijeti napad na titulu muha kategorije. Čak se može reći da mu je to donijela i prethodna. No, on bi se morao još boriti protiv Josepha Benavideza i biti spreman uskočiti kao rezerva. I to kao rezerva borbe za titulu u kojoj se niti on niti Benavidez ne bore. Pobjedniku te borbe bit će osigurano mjesto prvog izazivača? Koje kategorije? Teško je zaključiti što je White htio reći.

Što se tiče bantama, previše je tu imena u samom vrhu da bi borci muha kategorije dolazili u ikakvu situaciju ekspresno postajati potencijalni izazivača. Aljamain Sterling, Pedro Munhoz, Petr Yan i John Lineker čekaju kao zapete puške.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI