Montano: Iz UFC-a me nisu niti nazvali da pitaju jel’ sam živa, a da su mi uzeli naslov saznala sam s Instagrama!

UFCIZDVOJENA VIJEST 11.09.2018 14:49h Autor:

Nicco Montano

Nevjerojatan, ali istinit podatak jest da je dojučerašnja prvakinja UFC-a u muha kategoriji, Nicco Montano, o tome da joj je oduzeta titula saznala iz društvenih medija. I to dok je bila u bolnici oporavljajući se od komplikacija koje su je tijekom skidanja kilograma za službenu vagu gotovo dovele na rub srčanog zastoja.

Montano je, podsjećamo, hospitalizirana tijekom jutra dan prije ulaska u Octagon na UFC-u 228, odnosno na sam dan službenog vaganja. No, umjesto na vagu, Montano je morala u bolnicu jer joj je tijelo otkazalo poslušnost, a bubrezi prestali raditi. Posljedica je to teškog “weight cuta” koji je morala odraditi da bi se mogla boriti protiv Valentine Shevchenko u svojoj prvoj obrani naslova.

“Listala sam kroz Instagram i vidjela sam intervju s Danom Whitom u kojem kaže da mi je oduzeta titula”, izjavila je Montano u razgovoru s Lukeom Thomasom u jučerašnjem izdanju “The MMA Hour” emisije.

“Baš sam izlazila iz bolnice i pomislila sam – ‘Fino…'”, dodaje 29-godišnja borkinja.

No, upravo ovaj “modus operandi” priliči UFC-u posljednjih godina. Dvostruki standardi, potcjenjivanje nekih prvaka, a uzdizanje drugih, nejednak tretman naočigled ravnopravnih boraca i slično…

Montano od početka nije bila po volji čelnika UFC-a koji su se nadali da bi netko drugi mogao osvojiti prvu inauguralnu titulu u muha kategoriji. No, Amerikanka indijanske krvi je sve iznenadila te je u TUF kući s 14. mjesta (od 16.) stigla do vrijednog pojasa šokiravši MMA javnost.

“Bila sam tužna, pa to je strašno da vam tako nešto naprave. Nisam htjela više imati ništa s UFC-om, tako sam se osjećala. Moja nagla narav mi je rekla – Odjebi ih! Gotovo sam umrla za tu kompaniju, a oni te čak niti ne nazovu da bi pitali za zdravlje i uvjere se da si živa. Iskreno, pomislila sam si – Jebite se svi!”, opisuje Montano koja otkriva kako su njezini problemi s kilažom i bili razlog zašto je tražila od UFC-a da se meč prebaci za listopad ili studeni.

Naime, nakon što je više puta morala skidati kile tijekom “The Ultimate Fightera”, a onda ponovno za samo Finale, tijelo UFC-ove borkinje joj je počelo otkazivati poslušnost i sve je teže skidala kile.

“Stigla sam malo teža nego inače, ali htjela sam nadoknaditi to kako bi sve bilo u redu. Znala sam od početka da će tu biti dosta žrtvovanja, svi smo znali da je težina najveći problem. I to tijekom čitvog kampa”, objašnjava.

Montano ovaj tjedan očekuje telefonski razgovor s Danom Whiteom, pa će saznati koja je njezina sudbina u elitnoj promociji.

“Mislim da ne nepošteno to što su mi učinili. Saznala sam na Instagramu. Osim toga, toliko puta su organizirali privremene pojaseve i ustoličavali privremene prvake, ali ovaj put su odlučili meni oduzeti pojas radi zdravlja”, zaključuje razočarana borkinja.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI