Moicano reagirao na poraz od Alda: Sudac je borbu prerano prekinuo

UFCIZDVOJENA VIJEST 05.02.2019 11:14h Autor:

Jose Aldo i Renato Moicano

Renato Moicano reagirao ja na poraz od Josea Alda na način da smatra kako mu je sudac trebao dati više prilike za povratak u borbu, odnosno da je ista prerano prekinuta.

Moicano je svoje dojmove o borbi otkrio putem Instagrama. Bila je to velika prilika za njega, posebno jer bi pobjedom došao u neupitnu poziciju idućeg izazivača perolake kategorije. Ovako je zaustavljen u tom naumu, iako u borbi nije izgledao loše. Zapravo, bio je to u potpunosti izjednačen duel sve dok Aldo nije pogodio udarac nakon kojeg je silovito krenuo u završnicu, koju je i ostvario.

“Želim reći kako sam dobro. Borba je bila zaustavljena zbog tehničkog nokauta, no mislim kako je sudac malo prerano prekinuo borbu. No, sve je u redu, život ide dalje”, komentar je Moicana ispod videa koji je objavio na Instagramu.

U samom videu iznio je svoje dojmove iz borbe koju je izgubio prekidom u drugoj rundi. Jose Aldo jednostavno je izgledao nezaustavljivo i to je sucu bilo dovoljno da uskoči i prekine borbu. Moicano je još jednom potvrdio kako se s tim ne slaže.

“Bio sam dobar, mislim da sam dobio prvu rundu, a u drugoj sam se vratio aktivniji. Ne sjećam se udarca, nisam vidio udarac koji je pokrenuo Aldovu eksploziju, no svejedno mislim da je sudac trebao pustiti da se borba nastavi.”

29-godišnjem Brazilcu to je drugi poraz u sedam UFC borbi te drugi poraz u prilici za veliki iskorak. Nakon ovoga se vraća u situaciju gdje će morati savladati nekoga od nadolazećih “contendera”, da bi došao u novu ovakvu priliku. A kategorija je prepuna zvijeri. Dovoljno je pogledati popis koji sadrži imena poput Zabita Magomedsharipova, Alexandra Volkanovskog, Yaira Rodrigueza, Mirsada Bektića i mnogih drugih. Moicano je svakako jedan od njih, no ovakve borbe gdje odlučuju sitnice će morati pobjeđivati. I treba ih odraditi onako gdje sucu neće niti dozvoliti priliku u kojoj može prekinuti borbu. Onda neće biti potrebe za ovakvim izjavama.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI