Moćna udruga boraca ima tri zahtjeva prema UFC-u: Evo koji su…

UFCIZDVOJENA VIJEST 08.12.2016 14:10h Autor:

MMAAAA

Novoosnovana udruga MMA boraca (The Mixed Martial Arts Athletles Association) ili skraćeno, MMAAA, misli ozbiljno i ne planira se tek tako pokolebati. Najnovije njihovo javno priopćenje je namjenjeno drugoj grupi, odnosno udruženju koje predstavlja UFC borce koji tuže svog poslodavca zbog “monopola”. Tužba je stara više od godine dana, a odvjetnici koji stoje iza nje su se obratili MMAAA udruzi s tvrdnjom da njihovo djelovanje šteti sudskom procesu koji traje. Radi se o parnici koju su pokrenuli Cung Le, Nate Quarry i Jon Fitch. Optužbe na račun UFC-a se zasnivaju na monopolu te organizacije.

No, MMAAA u svom pismu odbacuje takve trvrdnje, a Blody Elbow je u posjedu dokumenta koji pokazuje da su se dvije grupacije sastale prije godinu dana kako bi išle u zajedničko djelovanje i bile dio iste eventualne isplate ako tužba na koncu uspije. Dogovor nije postignut i sada je krenulo međusobno razračunavanje.

Fight Site donosi čitavo pismo…

“GSP, Donald Cerrone, TJ Dillashaw, Tim Kennedy i Cain Velasquez su vrlo jasno javnosti dali do znanja da udruga MMAAA ima samo jedan zadatak, a to je briga za borce i njihove interese. MMAAA je dobila pismo od grupe odvjetnika koji traže da stanemo s prikupljanjem novih članova i da odustanemo od borbe za njihova prava s UFC-om i njihovim odvjetnicima WME-IMG grupacijom. MMAAA sigurno neće to učiniti. Ti odvjetnici ne predstavljaju nikog drugog osim sebe, a sigurno ne predstavljaju MMAAA udrugu i borce unutar nje koja će rasti velikom brzinom.

Prije godinu dana neki od odvjetnika su nam se obratili kako bi udružili snage s MMAAA udrugom. Imali smo sastanak i dali smo do znanja da je glavni naš cilj ostvariti tri stvari: 1. Povećanje plaća boraca do 50% 2. Osiguravanje dugoročnih povlastica za UFC borce 3. Nagodba kojom bi se nadoknadili već ostvareni gubici boraca koji su bili ili još jesu u UFC-u, a kojima je UFC učinio zlo. Da bi ostvarili te ciljeve koji idu na dobrobit boraca, također smo naglasili da sama udruga mora dobiti postotak nagodbe s UFC-om kako bi se mogla financirati i kako bi se odvjetnici platili za rad koji su odradili do sada i za ono što će slijediti u budućnosti. Odvjetnici s kojima smo razgovarali su nam jasno dali do znanja da ne dijele viziju MMAAA udruge. Oni su fokusirani na kratkoročnu nagodbu i traže 33% tog iznosa kako bi se maknuli iz sporta. U tom trenutku smo se razišli.
MMAAA udruga se zalaže za dobrobit boraca koja će stići tek kada UFC bude prisiljen surađivati s moćnom grupom boraca i shvaćati je ozbiljno. MMAAA će se žestoko prihvatiti ostvarivanja tog plana i neće u tome biti spriječena.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI