MMAJunkie stao na Stipinu stranu: “Za razliku od McGregora, Miočićeva prozivka ima logike!”

UFCIZDVOJENA VIJEST 04.08.2017 15:09h Autor:

Miočić

Imidž čini čuda, a ljudi su skloni suditi druge upravo prema njemu, a ne prema nekim realnim kvalitetama ili osobinama. To se ponovno pokazalo i na primjeru UFC prvaka u teškoj kategoriji Stipe Miočića, koji je u četvrtak drugi put izvazvao svjetskog boksačkog prvaka Anthonyja Joshuu na međusobni boksački meč.

Fanovi misle da Miočić nema šanse protiv Joshue: “Vegetirao bi nakon što završi s tobom u ringu”

Naravno da je Miočić to učinio po uzoru na drugog UFC šampiona Conora McGregora kojem je nešto slično pošlo za rukom te će 26. kolovoza zaraditi 100 milijuna dolara u dvoboju protiv boksačke super zvijezde Floyda Mayweathera. No, dok je Irac primao uglavnom pozitivne komentare na svoj pothvat kojeg boksačka scena smatra ridikuloznim, Miočić uglavnom prima žestoke kritike. Fanovi mu sugeriraju da se drži Octagona jer će mu Joshua skratiti karijeru.

MMAJunkie je u petak objavio prilično zanimljiv i realan tekst naslova “Stipe Miočić je ponovno prozvao boksačkog šampiona Anthonyja Joshuu i to zapravo ima smisla” u kojem se kroz nekoliko vrlo realnih argumenata pokazuje da Miočićeva prozivka ima puno više smisla od McGregorove, ali i da Stipe ima puno više šanse u dvoboju sa svjetskim prvakom, nego Irac protiv Mayweathera.

Stipe niti ne krije da je i njegov cilj zaraditi hrpu novaca poput McGregora, no za razliku od Irca koji je i prije ovog meča zarađivao milijune i desetke milijuna dolara, UFC prvak u teškoj kategoriji je potcijenjen od strane svog poslodavca pa unatoč svojoj dominaciji ima manju plaću od svojih izazivača. Pa stoga zašto ne bi tražio izlaz i bolju zaradu negdje drugde? Recimo u boksačkom meču…

“Ironija je”, stoji u članku…”da Miočić ima bolje argumente tražiti tu borbu od McGregora koji je izazvao Mayweathera. Stipe je boksao u Golden Gloves ligi, što ga već stavlja ispred McGregora. Osim toga, Miočić izaziva boksača koji je tek nedavno postao unificirani prvaka, a ne stavlja se u poziciju meča protiv najboljeg boksača svoje generacije.”

U nastavku analize se zaključuje.

“Osim toga, Stipe ima bolju poziciju od koje kreće. Za razliku od McGregora, Stipe može reći da je uspješno branio svoj UFC pojas i da je na rubu da sruši rekord po uzastopnom broju obrana u teškoj kategoriji, a tu se treba računati koliko je to teško napraviti zbog iznimno teške konkurencije u toj kategoriji. Ali s duge strane, ovo je borilački sport. Tu logika nema previše utjecaja.”

Analizu pročitajte na ovom LINK-u.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI