MMA TEAM DAGESTAN tvrdi: Abubakar Nurmagomedov je novi član UFC-a!

UFCIZDVOJENA VIJEST 03.04.2019 10:56h Autor:

Abubakar i Khabib Nurmagomedov

Iako u ovom trenutku nema službene potvrde, poznati Twitter profil “MMA TEAM DAGESTAN” tvrdi da je Khabibov rođak Abubakar Nurmagomedov novi član UFC-a.

Radi se o borcu koji je do sada bio dio PFL-a, a u prošlogodišnjem turniru velter kategorije je stigao do četvrtfinala gdje je izborio “Draw” protiv Srbina Bojana Veličkovića. S obzirom da Nurmagomedov radi ozljede nije mogao proći dalje, njegovo mjesto je zauzeo “Srpski čelik”.

Nurmagomedov “se proslavio” i u makljaži nakon UFC-a 229 radi čega služi suspenziju pa bi se u akciju mogao vratiti tek u listopadu ove godine. Osim suspenzije, kažnjen je i s novčanom kaznom u iznosu od 25 tisuća dolara. Kada je saznao za odluku Komisije, Khabib se solidarizirao s Abubakarom i drugim klupskim kolegom Zubairom Tukhugovim (također sudjelovao u makljaži) te je odlučio zajedno s njima izdržati dužu suspenziju.

“Khabibov rođak Abubakar će debitirati za UFC nakon što odsluži suspenziju radi makljaže na UFC-u 229”, stoji u “tvitu” profila “MMA TEAM DAGESTAN”.

Zanimljiv podatak glasi da je Abubakar već jednom trebao debitirati u UFC-u. Početkom 2018. ga je čekao veteran Sergio Moraes, no Dagestanac se povukao iz meča radi do sada ne otkrivenih razloga. Kasnije je odlučio boriti se u PFL-u.

Potpis Abubakara svakako treba gledati u svjetlu aktualnih pregovora njegovog rođaka, a ujedno i UFC prvaka, Khabiba Nurmagomedova oko idućeg nastupa. S obzirom da je upravo radi makljaže UFC htio otpustiti drugog sudionika i svog člana Zubairu Tukhugova, nevjerojatno je da sada potpisuju ugovor s borcem koji je bio dio istog incidenta. Stoga je jasno kako je Khabib pritisnuo čelnike UFC-a, a ostanak Zubaire i sada potpis Abubakara je očito bio uvjet za njegov povratak i dio “deala”.

Kakvog “deala”, e to ćemo saznati u narednim danima. Khabib je ovim potezom svakako pokazao da zna igrati na visokoj razini baš kao i njegov prethodnik Conor McGregor.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI