MMA javnost šokirana što je Greg Hardy postavljen na isti event kao Rachael Ostovich

UFCIZDVOJENA VIJEST 05.12.2018 21:57h Autor:

Greg Hardy i Rachael Ostovich

Činjenica da će Rachael Ostovich i Greg Hardy nastupiti na istom UFC eventu, UFC Fight Nightu 143, šokirala je veliki dio MMA javnosti. Naime, Greg Hardy je bivši prijestupnik zbog nasilja u obitelji, upravo onoga što je prije samo dva tjedna doživjela borkinja s Havaja.

Situacija oko Hardya bila je izuzetno popraćena u američkim medijima te je sve završilo uz puno kontroverzi. Naime, u svibnju 2014. godine, ovaj tadašnji NFL igrač bio je uhićen od strane policije, uz optužbe da je primijenio nasilje nad svojom bivšom djevojkom, kao i to da joj je prijetio smrću. Dva mjeseca kasnije, na sudu je proglašen krivim te je osuđen na 18 mjeseci uvjetno, no on nije prihvatio kaznu nego je zatražio suđenje pred porotom. Kada je došlo vrijeme suđenja, žrtva se nije pojavila na svjedočenju te su odbačene optužbe protiv Hardya, a kasnije se pojavila informacija da su se njih dvoje privatno dogovorili. Godinu dana kasnije, optužbe su obrisane iz njegovog dosjea, a taj isti taj pojavile su se fotografije ozljeda koje je nanio svojoj žrtvi. Unatoč tome svemu, Hardy se više nikada nije vratio u NFL, odnosno liga ga je suspendirala.

Hardy se nakon toga prebacio na MMA, gdje je impresionirao u amaterskim borbama, što je dovelo do nastupa u ovoljetnom UFC-ovom showu “Dana White’s Tuesday Night Contender Series” i to čak dva puta. Unatoč ekspresnim pobjedama i potpisu ugovora s UFC-om, u Octagonu još nije debitirao, nego je čak poslan odraditi još jednu borbu izvan UFC-a. Sada su ipak odlučili dati mu priliku i to 19. siječnja na UFC Fight Night 143, prvom UFC eventu koji će se emitirati na ESPN-u. I ne bi to bilo ništa čudno da na istom eventu ne nastupa Rachael Ostovich.

U posljednje smo vrijeme dosta toga pisali o Ostovich i nasilju koje je 18. studenog doživjela od strane svog supruga. Unatoč ozljedama koje je doživjela, kao i psihičkom šoku, ona je ipak odlučila nastupiti u borbi protiv Paige VanZant. Iznijela je svoj stav kako ne smije dozvoliti da je problemi u životu spriječe oko ispunjenja njenih ciljeva. Njena hrabrost oduševila je MMA fanove i to iste one koji su nakon ovoga što se danas dogodilo jednostavno šokirani.

Twitter i Instagram danas su jednostavno gorili od poruka kritike UFC-u te mnogi pozivaju na bojkot samog eventa, uz podršku Rachael Ostovich. Naime, probajte samo zamisliti situaciju gdje Rachael mora sjediti u istoj prostoriji s osobom koja je ženskoj osobi nanijela onakve ozljede.

Osim toga, sjećate li se Willa Chopea i UFC-ove politike prema borcima s povijesti nasilja u obitelji? Izgleda da za Hardya to isto ne vrijedi.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI