MMA javnost podijeljena oko Stephensovog ilegalnog udarca, iz Teama Alpha Male poludjeli (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 25.02.2018 11:03h Autor:

Stephens vs. Emmett

Jeremy Stephens je više nego impresivno savladao Josha Emmetta, došavši do svoje treće pobjede u nizu. No, mrlja na pobjedu je ilegalan udarac koji je Stephens uputio pred kraj borbe. Iako njime nije pogodio Emmetta, mnogi smatraju da je trebao biti diskvalificiran.

Stephens je Emmetta na pod poslao lijevim krošeom, nakon čega je krenula serija udaraca na podu. Emmett je bio u teškom knockdownu i sudac je već mogao prekinuti, a onda je povukao udarac koji ga je mogao koštati pobjede. U trenucima kad se Emmett krenuo ustajati, Stephens je povukao koljeno, koje je svakako bilo ilegalno. No, on je njime promašio te je “zakačio” Emmetta tek u povratku noge. Taj udarac nije bio snažan, nego je borbu zapravo završio aperkat sekundu kasnije. Emmett je onda još jednom pao i bilo je gotovo.

Ipak, naravno da su neki izuzetno negativno reagirali na to koljeno, posebno Emmetovi timski kolege, ekipa iz Teama Alpha Male. Oni pozivaju na diskvalifikaciju i dodjelu pobjede Emmettu, dok su neki većinom skloniji tome da je borbu potrebno poništiti. Zanimljivo je bilo čuti razmišljanje Daniela Cormiera, koji je odmah reagirao na koljeno, ali je na kraju zaključio da je Emmett njime promašio. U reprizi se vidi kako je ipak cjevanicom pogodio Emmetta tijekom povratka noge, no teško da je taj udarac napravio neku štetu.

Cormier je također prokomentirao laktove za koje mnogi smtraju da su bili ilegalni. Naime, Stephens je povukao te udarce u trenucima kad je Emmettova glava bila drugačije postavljena te je on zapravo sam okrenuo potiljak. Ipak, oko ovog koljena će se lomiti koplja i sigurno je kako će borba morati proći analizu komisije.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI