Mlađi “brat” Nurmagomedov potpisao za UFC

UFCIZDVOJENA VIJEST 02.01.2018 23:53h Autor:

Abubakar i Khabib Nurmagomedov

Novo ime na UFC-ovom rosteru ono je Abubakara Nurmagomedova, mlađeg brata Khabiba Nuragomedova, iako taj izraz zapravo nije u potpunosti točan. No, potpis svog brata za UFC objavio je upravo neporaženi borac lake kategorije.

Naime, 29-godišnji Khabib i 28-godišnji Abubakar zapravo su najbliži bratići, odnosno sinovi dva brata. No, priča oko njih vrlo je zanimljiva. Naime, kada je Khabib imao sedam, a Abubakar šest godina, Khabibov otac se dogovorio sa svojom trojicom braće kako će oni sve svoje sinove dovesti u jednu kuću. Tako su oni odrasli u domaćinstvu gdje je zajedno živjelo 16 dječaka, odnosno momaka i svi oni danas jedni druge nazivaju braćom. U kući nije bilo žena, dječaci su majke i sestre viđali samo kada je to bilo dogovoreno, školovanje je stavljeno na drugo mjesto te je svima primarna zanimacija bila trening, za koji je bio zadužen Khabibov otac Abdulmanap.  S vremenom su trojica postali MMA borci, odnosno umjesto spomenute dvojice se borio i Abubakarov stariji brat, no on je već završio svoju karijeru. Svi ostali osvojili su mnoga natjecanja u sambu i hrvanju.

Abubakar je u Ameriku doputovao 2015. godine, kada je potpisao za WSOF, odnosno današnji PFL. Tada je matchmaker te promocije bio Ali Abdelaziz, današnji menadžer braće Nurmagomedov, ali i većine boraca koji dolaze s Kavkaza, a nastupaju u najboljim američkim promocijama. Tamo je ostvario pobjede u svih pet nastupa, od čega je posljednji bio u ožujku na WSOF 35 eventu, ujedno posljednjem službenom eventu promocije pod tim nazivom. Odlaskom Abdelaziza postalo je jasno kako niti Nurmagomedov neće dugo biti tamo, a danas je došla i vijest kako je on novi član UFC-a.

Vijest o tome prenio je upravo Khabib, putem svog Instagram profila te je naveo kako će Abubakar debitirati 3. veljače na eventu u Brazilu. O protivniku se još ništa ne zna, ali vjerojatno će se i to spomenuti čim promocija službeno objavi potpis ovog borca. Abubakar inače trenira s Khabibom u American Kickboxing Academyu, a do sada se borio u velter kategoriji pa je za očekivati da tamo ostane i u UFC-u. Njegov dosadašnji skor u karijeri je 14 pobjeda i samo jedan poraz.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI