Mister Finske na berlinskom Fight Nightu, Brunson protiv Jotka, a Krylov protiv "Pezao" de Lime

UFCIZDVOJENA VIJEST 17.04.2015 17:40h Autor:

Mawkan Amirkhani

Makwan Amirkhani saznao je ime protivnika i datum svoje iduće borbe, a to će biti Masio Fullen, 20. lipnja u Berlinu. Osim te, potvrđene su još dvije zanimljive borbe. Derek Brunson borit će se protiv Poljaka Jotka, a Nikita Krylov protiv Marcosa Rogeria da Lime, posljednjeg UFC protivnika Igora Pokrajca.

Njemačka UFC publika imat će 20. lipnja priliku upoznati novu UFC-ovu instant zvijezdu, Makwana Amirkhania. Borac, poznat i pod nadimkom Mister Finske, oduševio je početkom godine, kad mu je trebalo samo osam sekundi za nokaut protiv Andya Oglea, na UFC on Fox 14 eventu, u Stockholmu. Zanimljivo, bio mu je to prvi nokaut u karijeri, gdje je trenutno na skoru 11-2 (osam submission pobjeda).

Osim načinom na koji je slavio, Amirkhani je sve oduševio svojom pristupačnošću i simpatičnošću, a kao takav je oduševio i ovaj vikend u Krakowu, gdje je bio gost UFC-a. Njegov protivnik u ovoj borbi bit će Masio Fullen, meksički borac, koji je u UFC došao preko latinoameričkog Ultimate Fightera, a u svojoj prvoj borbi u organizaciji slavio je odlukom.

Osim ove, potvrđene su još dvije borbe. Nakon što zbog ozljede nije uspio nastupiti pred svojim navijačima u Krakowu, Krzysztof Jotko (15-1, 1-1 u UFC-u) se vraća u grad gdje je prošle godine doživio prvi poraz u karijeri, od Magnusa Cedenblada. Ovog puta će imati još teži ispit, jer mu je protivnik Derek Brunson. Brunson je na skoru 4-1 u UFC-u, sa dvije pobjede u nizu, nad Larkinom i Hermanom, a zanimljivo kako je jedini poraz doživio nokautom od Yoela Romera. Bila je to borba gdje je Brunson potpuno dominirao prve dvije runde, no u trećoj je presudila šaka snažnog Kubanca.

Novi nastup u poluteškoj kategoriji slijedi i za Nikitu Krylova (18-4, 3-2 u UFC-u). Ukrajinac ubilačkog instinkta (svih 18 pobjeda prekidom u prvoj rundi) ovog puta za protivnika ima Marcosa Rogeria da Limu (13-2-1, 2-o u UFC-u). Brazilac nadimka Pezao bio je posljednji protivnik Igora Pokrajca, kojeg je krajem prošle godine savladao nokautom u prvoj rundi. 

Program UFC Fight Nighta 69, 20. lipnja u O2 Areni u Berlinu, kojeg predvode Alexander Gustafsson i Glover Teixeira, tako izgleda sve spektakularnije i zanimljivije, a ovih dana bi trebao biti i finiširan, vjerojatno s još dvije borbe na svom programu.

UFC Fight Night 69 – Program (trenutno stanje)

Alexander Gustafsson vs. Glover Teixeira
Derek Brunson vs. Krzysztof Jotko
Alan Patrick vs. Mairbek Taisumov
Niklas Backstrom vs. Noad Lahat
Tatsuya Kawajiri vs. Dennis Siver
Nick Hein vs. Lukasz Sajewski
Scott Askham vs. Antonio dos Santos Jr.
Alan Omer vs. Mike Wilkinson
Piotr Hallmann vs. Magomed Mustafaev
Nikita Krylov vs. Marcos Rogerio de Lima
Makwan Amirkhani vs. Masio Fullen

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI